Meryl Streep má v kapse třetího Oscara, Clooney i Pitt měli smůlu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Meryl Streep má v kapse třetího Oscara, Clooney i Pitt měli smůlu!

Meryl Streep v roli »Železné lady«
Meryl Streep v roli »Železné lady« (Profimedia.cz)

Na udílení Oscarů bodovala herečka Meryl Streep (62), která za roli Margaret Thatcherové získala už svou teřtí trofej. V mužské herecké kategorii došlo k překvapení.

Streep byla od počátku mezi herečkami považována za favoritku. Za film Železná lady už získala Zlatý globus a porazila i Michelle Williams, která ztvárnila Marilyn Monroe. Meryl Streep už v minulosti získala Oscara za filmy Kramerová versus Kramer (1980) a Sophiina volba (1983).

V hlavní mužské herecké kategorii se odehrála bitva mezi Georgem Clooneyem a Bradem Pittem. Ze sošky se ale nakonec překvapivě radoval Francouz Jean Dujardin, představitel hlavní role ve filmu The Artist.

The Artist se nakonec stal absolutním vítězem 84. oscarového klání, když posbíral pět cen, včetně hlavní kategorie za nejlepší film. Stejný počet Oscarů má i snímek Hugo a jeho velký objev, který však bodoval jen v technických kategoriích.

Autor:  cam

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.