Miloš Forman: Dnes slaví 80. narozeniny! Domů ale nepřijede! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Miloš Forman: Dnes slaví 80. narozeniny! Domů ale nepřijede!

Miloš Forman s manželkou Martinou zašel před narozeninami v New Yorku na večeři.
Miloš Forman s manželkou Martinou zašel před narozeninami v New Yorku na večeři. (Aha! – Martin Hykl, Profimedia.cz, ara)

Oscarového režiséra Miloše Formana čeká velký den. Právě dnes je mu totiž 80 let. Jak bude vypadat oslava, ale vůbec neví. Vše má totiž v rukou jeho žena Martina Formanová (46). Největší dárek už režisér dostal od lékařů. Ti mu totiž v minulých dnech oznámili: „Váš zdravotní stav se zlepšil!“ Do Česka i přesto přiletět nechce!

Jedno je jisté – majitel dvou Oscarů za režii filmů Přelet nad kukaččím hnízdem a Amadeus – oslaví narozeniny v New Yorku, kde bydlí. „Podrobnosti oslav před světem a hlavně před manželem tajím,“ řekla Aha! filmařova žena Martina Formanová.

Ta podle našich informací pozvala na narozeninovou párty v jedné z newyorských restaurací desítky přátel. Dorazit má i hollywoodský herec Woody Harrelson (50), který si zahrál vydavatele pánského časopisu Hustler ve Formanově slavném filmu Lid versus Larry Flynt. Ten dnes večer od 22.10 odvysílá ČT1.

Formanová: Milošovi je dobře

Američan s českým srdcem vstupuje do další dekády svého života v daleko lepším zdravotním stavu, než v jakém uzavíral tu minulou. Forman, bojující se ztrátou zraku, si loni poranil ruku, na které se mu udělal nebezpečný hematom. Proto nemohl přijet na pohřeb dlouholetého přítele – prezidenta Václava Havla (†75).

„Mám dobrou zprávu – zdravotně je na tom Miloš velmi dobře. Jen se prostě rozhodl stáhnout z veřejného života. Domů se ale nechystá,“ sdělila nám Formanová.

„Škoda, že už nechce přijet! K narozeninám mu přeju, aby co nejdéle vydržel,“ řekl Aha! dvorní Formanův kameraman Miroslav Ondříček (77), který se s Milošem naposledy setkal loni na jaře, kdy spolu v Botanické zahradě v PrazeTroji vysadili dva severoamerické duby.

Forman slaví s »Bohdalkou«!

Dnešní 80. narozeniny oslaví režisér Miloš Forman ve velkém stylu, a ve společnosti nejbližších! Jeho kulatiny si nenechala ujít ani Jiřina Bohdalová (80), která za letitým kamarádem vyrazila přímo do New Yorku. Společně s Martinem Dejdarem jsou totiž v těchto dnech na východním pobřeží USA se svým programem pro krajany.

A stejně jako loni, kdy Forman na její vystoupení do Českého centra dorazil i s manželkou Martinou, také tentokrát s Jiřinou stráví večer. „Jiřina je totiž bezvadná ženská, která mě, na rozdíl od mnohých jiných, nikdy v životě nenas**la,“ směje se režisér.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.