Tak šel čas s Whitney Houston: Kariéru začala s matkou v baru | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tak šel čas s Whitney Houston: Kariéru začala s matkou v baru

1989: S matkou Cissy,která ji ke zpívání přivedla.
1989: S matkou Cissy,která ji ke zpívání přivedla. (Profimedia.cz)

Whitney Houston (†48) se narodila do hudebně zaměřené rodiny. Její sestřenice byla velmi známá zpěvačka Dionne Warwick, její matka Cissy se pak musela spokojit jen s dráhou barové zpěvačky. A tam začala i kariéra malé Whitney.

Matka zemřelé legendy Cissy Houston byla nesmlouvavou hlavou rodiny, co řekla, to platilo a na výchově si dávala záležet. Malou Whitney však často brávala s sebou do newyorských barů, kde zrovna vystupovala a postupně ji sama ke zpěvu vedla. Tak se stalo, že mohla Whitney čas od času matku u mikrofonu vystřídat.

A právě při jednom z takových neplánovaných vystoupení, když bylo Houston čtrnáct let, si ji všiml Jermaine Jackson, bratr zesnulého Michaela Jacksona, který chtěl produkovat její desku. Jenže matka Cissy to rázně ztrhla s tím, že nejdřív škola, pak zpěv. Houston sice uposlechla a škole se věnovala, ale zpívání rozhodně k vodě nepustila.

Se vší slávou tak debutovala až v roce 1986. Ačkoliv ji trápila kritika, která ji vyčítala, že míchá svůj soulový hlas s popem, čekaly ji pak na hudebním poli jen samé úspěchy. Získala 2 Emmy Awards, 6 Grammy Awards, 16 Billboard Music Awards, 22 American Music Awards a mnoho dalších - celkem až 411 ocenění, zdokumentovaných dokonce v Guinessově knize rekordů.

Pomalý pád však začal ve chvíli, kdy si vzala v roce 1992 Bobbyho Browna. I když její hvězda v tu dobu jasně zářila také na filmovém poli ve filmu Osobní strážce a dokonce v roce 1993 porodila dceru Bobbi Kristinu, s manželem, jenž seděl několikrát ve vězení, začala objevovat drogy. Všichni ji od její lásky zrazovali, ale ona vytrvale říkala, že kriminálník je jen jeho image, kterou respektuje. Jinak je to veskrze čestný, hodný a milý muž.

Jak čas běžel, Whitney se začala zamotávat do zrádné sítě drogové závislosti. S Bobbym se v roce 2007 rozvedla, šla několikrát na léčení, ale bez úspěchu. Sice se nechala v roce 2010 v show Oprah Winfrey slyšet, že je absolutně čistá a nemá s ničím problémy, opak byl však pravdou. Nezvládla evropské turné a spadla opět do kokainové závislosti.

V poslední době jí trápila i dcera, která ke zrádné droze přičichla do slova a do písmene též a později byla vyšetřována americkou policií pro účast při pouliční přestřelce.

Všechno skončilo 11. února v luxusním hotelu v Beverly Hills, kde našli Whitney Houston ve vaně ve svém apartmá mrtvou. Přestože kvůli nadcházejícímu udílení Grammy zdravotníci už na místě byli a přišli k bezvládnému tělu zpěvačky opravdu rychle, nebylo jí už pomoci.

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.