Rozdávalo se vysvědčení: Co dostala dcera Žilkové nebo Jirešové? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Rozdávalo se vysvědčení: Co dostala dcera Žilkové nebo Jirešové?

Kordula Stropnická (6), dcera Veroniky Žilkové
Kordula Stropnická (6), dcera Veroniky Žilkové (Aha! – Martin Přibyl, Martin Hykl)

Malí žáčci i pubertální studenti si včera z rukou svých učitelek a učitelů převzali vysvědčení. Někteří si šli pro své půlroční hodnocení úplně poprvé, jako třeba dcera Veroniky Žilkové (50) a Martina Stropnického (55) Kordulka (6). A přestože ji podle slov její starší sestry Agáty Hanychové (26) škola moc nebaví, v rukou držela růžový papír se samými jedničkami.

„Myslím, že neřeší, jestli bude mít samé jedničky,“ smála se Agáta. Stejná »šprtka« je i dcera herečky Ivany Jirešové (34) Sofie (6), jež také letos nastoupila poprvé do školy.

Nejen děti slavných se však mohly pochlubit samými jedničkami. Ty se totiž objevily i na vysvědčení šestileté Markétky, která bojuje s velmi vážnou nemocí motýlích křídel.

Kordula Stropnická (6), dcera Veroniky Žilkové: Za vysvědčení odměna!

Prvňačka Kordulka byla za své vysvědčení se samými jedničkami odměněna. Maminka Veronika Žilková vzala svou dceru do muzea panenek v centru Prahy, kde se šikovná školačka těšila hlavně na modely panenek Barbie. U Žilkových nikdy nebylo zvykem odměňovat děti penězi.

„Nepamatuju si, že by nám máma někdy něco dávala za vysvědčení,“ přiznala včera rebelka Agáta. Ta ale zřejmě se školou značně bojovala, nebyl tedy důvod, aby ji Veronika Žilková odměňovala.

Sofie Höppnerová (6), dcera Ivany Jirešové: Všem vám ty jedničky ukážu!

Ivana Jirešová si vyzvedla dceru ve škole a rovnou spolu vyrazily na dětský den do Modřan. Tam se obě dámy pustily okamžitě do tance, bylo totiž co slavit. Sofinka dostala své první vysvědčení, na kterém byly také samé jedničky. Prvňačka se vysvědčením chtěla pochlubit a všem máminým hereckým kolegům ho hned ukázala.

Markétka (6) s nemocí motýlích křídel: Šikulka! I přes svůj handicap...

I vážně nemocná Markétka Svobodová (6) z Tuhaně u Mělníka dostala včera své první vysvědčení! Holčička trpí bolestivou, nevyléčitelnou chorobou kůže epidermolysis bullosa, které se také říká nemoc motýlích křídel. I přes svůj handicap je ale Markétka velmi šikovná a má samé jedničky!

Markétka se na svůj velký den moc těšila a doma s maminkou dlouho vybírala ty nejhezčí šaty. I z nich však malé školačce vykukovaly ruce a krk omotaný obvazy. Markétčina kůže je totiž velmi jemná a každý sebemenší tlak na ni jí způsobuje bolestivé otlaky, puchýře a oděrky. Včera ale holčička na bolest zapomněla a s úsměvem z rukou paní učitelky přijala své první vysvědčení.

„Jedničkami mi udělala velkou radost. Markétka chodí do školy moc ráda, učení ji baví a také získala spoustu kamarádů, se kterými řádí o přestávkách,“ usmívá se maminka Jana Svobodová. A jakou odměnu Markétka dostane za tak krásné vysvědčení? „Koupili jsme jí stolní hry, které ráda hraje,“ dodala Svobodová.

Tři nadaní sourozenci: Přinesli domů 33 jedniček!

Tak to by se mělo oslavit! Vilém (11), Veronika (9) a Vendula (7) Vaňharovi přinesli domů pololetní vysvědčení ze základní školy pro mimořádně talentované děti ve Zlíně. A u všech to byly odshora až dolů samé jedničky!

Jsou u nás zřejmě jedinými třemi sourozenci, kteří podobnou školu navštěvují současně. A studenti jsou skutečně pilní! Dohromady měli na třech vysvědčeních 33 jedniček! Nejstarší Vilém má tak krásné vysvědčení každý rok.

„Dal jsem slib, že až do páté třídy budu mít samé jedničky, tak to plním, ale gympl pak bude těžší,“ usmíval se po vysvědčení Vilém. Na rozdíl od staršího bráchy už mají obě děvčata jasno, čím budou. Prvňačka Vendulka prý bude po mamince oční lékařkou, prostřední Veronika se chystá na dráhu zvěrolékařky.

I vysvědčení jde opravit!

Přinesla vaše ratolest nepříliš povedené vysvědčení a bojíte se, že kvůli tomu přijde o místo na gymnáziu či lepší střední škole? Jestli chcete trochu riskovat, lze takový problém vyřešit. Ale pozor! Nejpozději tři dny po obdržení vysvědčení je nutné podat žádost o přezkoumání hodnocení na městský úřad (magistrát).

Do dvou týdnů po obdržení žádosti pak žáka z určeného předmětu přezkouší zvláštní komise, a pokud se skutečně jeho výkon bude lišit od obdržené známky, dostane hodnocení nové! Vloni takových přezkoušení proběhlo 65, ale pozor: opravy se dočkala jen necelá třetina nespokojených rodičů…



Přečtěte si
winterfreshka
3. 2. 2012 • 08:35

Mladé nic dobrého v budoucnu nečeká,k práci a studiu mají apatii a odpor.Studují na soukromých,zaplacených školách,kde maturitu získá i tamnější uklízečka.Pak jsou tu známosti,dohazování a sexuální byznys.Pár je těch,co jde na školy poctivě naučených,znalých,neprotlačených .

vilaamalka
2. 2. 2012 • 11:35

Samozřejmě jim rodiče ty jedničky zaplatili.

anelam
2. 2. 2012 • 08:10

událost,že prvňáčci mají v pololetí jedničky?Za nás to byla normálka!Aby se dítě neodradilo!A jelikož teď chodí děti ze školek daleko více připravené-umí někteří číst i počítat,tak jaképak juchání?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.