Hynek Dřízhal o smrti manželky Zuzany: Miloval jsem ji do poslední minuty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hynek Dřízhal o smrti manželky Zuzany: Miloval jsem ji do poslední minuty

Hynek a Zuzana Dřízhalovi
Hynek a Zuzana Dřízhalovi (Aha! – Alexandr Malachovský, Marek Pátek, Profimedia.cz)

Hynek Dřízhal (35) přišel loni v září o svoji velkou lásku herečku Zuzanu Dřízhalovou (†36). Zemřela na zápal plic, když bojovala s rakovinou. Poprvé od její smrti se odhodlal otevřeně promluvit o nejtěžích chvílích, které předcházely jejímu úmrtí.

Hynek se Zuzanou strávil 15 let a obdivoval na ní především věčný optimismus, o který ji nepřipravil ani opakovaný boj s rakovinou lymfatických uzlin. Přestože léčení úspěšně zvládala, osudnou se jí nakonec stala obyčejná angína.

„Doktorka jí řekla, ať to vyleží, a vypadalo to, že druhý den horečka nebude. Doufali jsme, že dostane antibiotika a tý angíny ji zbaví. Pak udělali Zuzce sono a zjistili, že má znovu v břiše uzliny, lymfom se vrátil. Za tři dny se nám totálně změnil život. Třetí den dostala zápal plic a na něj zemřela. Ne na lymfom, i když ten byl možná v pozadí,“ zavzpomínal Hynek Dřízhal pro magazín Instinkt.

Za nemocnou ženou dojížděl do nemocnice pravidelně každý den a poslední dny se jí snažil co nejvíce zpříjemnit. „Hladil jsem ji, když spala, přinesl jsem jí svoji vůni, kterou mi dala, nahrál jsem jí nejoblíbenější skladby… pak už jsem věděl, že dobrý to nebude. Věděl jsem, že zemře, jen jsem nevěděl kdy.“ vrátil se Dřízhal do emotivně vypjaté situace a připomenul si poslední okamžik se Zuzanou: „Zemřela mi před očima. Doktoři mi řekli, že to bude trvat tak čtyři hodiny. Sedl jsem si k ní sám, vzal jsem ji za ruku a ona pomalu odcházela. Bylo to jako ve filmu, přestalo jí bít srdce a na monitoru běžela ta rovná čára. Miloval jsem ji do poslední minuty.“ hlesl.



Zuzana měla před svou smrtí jedinou starost, bála se o budoucnost devítiměsíčního syna Jeníčka, jehož si s Hynkem adoptovali. „Celý týden, dokud ji neuspali, řešila, že nám kluka vezmou, že takhle malé dítě jen chlapovi nedají,“ dodal Dřízhal. Tehdy Zuzce slíbil, že on bude silnější, ale Zuzana upřímně přiznala, že ona už bude jen slabší.

Jeníček ale naštěstí o tatínka nepřišel. Hynek Dřízhal se vzdal kariéry scénografa a nastoupil na rodičovskou dovolenou, takže mu soud syna svěřil do péče. Dnes už nosí i jeho příjmení.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.