Vyhazov Babici: Nova bere zpátečku. Konec prý není definitivní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Vyhazov Babici: Nova bere zpátečku. Konec prý není definitivní

Jiří Babica na obrazovce TV Nova bude určitě do června, o jeho dalším osudu se zatím jedná.
Jiří Babica na obrazovce TV Nova bude určitě do června, o jeho dalším osudu se zatím jedná. (Aha! – Petr Novotný)

Tak tomu se říká VZPOURA DIVÁKŮ! Obrovská vlna lidí se bouří proti televizi Nova, která se rozhodla zrušit oblíbený pořad »lidového« kuchaře Jiřího Babici (50) Babicovy dobroty.

Ten se těší velké sledovanosti kvůli levným a rychle zpracovatelným receptům. Přesto se televize nečekaně rozhodla vymazat ho z programového schématu. To ale Nova netušila, jakou bouři nevole tím způsobí!

Diváci totiž dali nejen prostřednictvím deníku Aha! jasně najevo, že chtějí svého milovaného  kuchtíka zpět. Nova proto větří průšvih – třeba i v podobě, že Jiří Babica odejde na konkurenční televizi, a proto rychle obrátila. A tvrdí, že Babicův odchod ještě není definitivní.

„S panem Babicou a jeho manažerem stále jednáme. Proto vám k tomu nemůžu říct žádné konkrétní informace,“ řekla včera neurčitě tisková mluvčí Novy Marie Fianová.

Nova by se měla rozhodnout co nejdříve, Babicu by jí totiž mohla přetáhnout televize Barrandov, která o něj má zájem. Situace totiž nabírá nečekaný obrat!

„Chceme si s panem Babicou dát schůzku a projednat možnou spolupráci,“ prozradila tisková manažerka Barrandova Kateřina Kotalová.

Čtenáři deníku Aha! vzkazují Nově: Když zrušíte Babicu, nebudeme na vás koukat!

To, že by měl na TV Nova skončit pořad Babicovy dobroty, se mi vůbec nelíbí. Je to o šetření na nesprávném místě. Úroveň programů na této stanici klesá, stále opakují staré pořady a seriály, nebýt televizního archivu, neměli by co vysílat. Pokud chce TV Nova šetřit, tak ať šetří někde jinde. A hlavně to chce začít odshora a nebrat obyčejným lidem tento oblíbený pořad.

Nechápu, proč se ruší pořad pana Babici. Je milý, slušný, dává rozumné recepty pro všední den. Asi se máme dívat na vulgárního a hnusného Pohlreicha. To je zřejmě kultura národa.

Vážení, moc mi vadí, že by měl tento pořad skončit. Je to pořad pro obyčejné lidi a také hodně poučný i pro mladé lidi. Jsem už důchodkyně (61), vyzkoušela jsem mnoho receptů, a bylo to vždy vynikající. A hlavně pan Babica je velmi slušný.

Rušíte pořad s kuchařem Babicou, který jako jediný vycházel z přijatelné ceny výsledného pokrmu. Zajímalo by mě, jak by ti ostatní slavní kuchaři dokázali vyjít v sobotu a neděli za 50 Kč a ve všední den za 40 Kč za celodenní stravu!

Dnes je hrozná doba, pořady nestojí za nic a ty slušné se ruší a peníze na ně nejsou. Tak se na Nově snažte je najít! Jsem z malé vesnice, kde je jen hospoda, žádný obchod, ale kamarádky a známí, se kterými jsem o tom mluvila, jsou velmi rozzlobení.

Babicovy dobroty jsme se ženou sledovali pravidelně. Naopak pořad »Ano, šéfe!« jsme viděli jen jednou ze zvědavosti a stačilo to, neboť něco tak vulgárního na obrazovku nepatří!

Anketa Aha!: Je dobře, že by měl Babica zmizet z obrazovky?

Jiřina Glückaufová - NE!

„Je to velká škoda, že se ho chystají zrušit. Recepty, které pan Babica prezentoval, byly vhodné pro obyčejné lidi, dalo se pro ně použít to, co doma zrovna máte, nepoužíval drahé potraviny.“

Libuše Jurmanová - NE!

„Pořad se mi líbí, bylo by mi líto, kdyby ho úplně zrušili. Ráda ho občas sleduji, obohatil i moje vaření. Pan Babica ho uváděl vtipně, takže se na něj dalo koukat. Byla by to škoda.“

Jan Škoula - NE!

„Padl by tak další kuchařský pořad vhodný pro normální lidi, do receptů se totiž mohlo použít to, co všichni doma běžně máme. Moderátor byl navíc zábavný, jsem proti zrušení.“

Helena Jedličková - NE!

„Šikovný a sympatický moderátor, levné recepty na jídla, které si může dovolit vařit každý. Nerušit. Kuchařských pořadů je sice několik, ale tenhle mezi nimi má svoje místo.“

Josef Šerý - NE!

„Nijak zvlášť jsem to nesledoval, takže jsem možná nespravedlivý, ale myslím, že recepty, které tam nabízel, nejsou pro hospodyňky ničím nové. Z tohoto hlediska pořad mohou klidně zrušit.“

Televizní konkurence Jiřího Babici

Emanuele Ridi (37): S Italem v kuchyni (TV Prima)

Pořad s Emanuelem byl před dvěma měsíci stažen z obrazovky kvůli klesající sledovanosti. Ridi diváky příliš nezaujal složitými a hlavně drahými recepty. Teď se věnuje manželce Janě, která trpí rakovinou prsu.

Filip Sajler (27) a Ondřej Slanina (27): Kluci v akci (Česká televize)

Nejstarší z kulinářských pořadů, který se vysílá od roku 2005, se nechal inspirovat slavných kuchařem Jamiem Oliverem. Kluci jsou nekonvenční a vtipní, diváci si je oblíbili, proto se o svůj flek zatím bát nemusejí.

Zdeněk Pohlreich (54): Ano, šéfe! (TV Prima)

Nejobávanější televizní šéfkuchař a největší Babicův rival se s ničím nepáře. Pro svůj ostrý jazýček si získal spousty diváků, proto není divu, že se televize rozhodla pokračovat v natáčení čtvrté řady.

Radek Šubrt (40): Hostina za hubičku (TV Prima)

Po vzoru Babici na konkurenční televizi se také Prima rozhodla zavést pořad o levném vaření. Vsadili na neprofláknutého šéfkuchaře, který má předvést divákům, jak uvařit chutné jídlo pro čtyři lidi jen za 150 korun.



Autor:  nik,šal

Přečtěte si
dandova
24. 1. 2012 • 17:08

dandova
24. 1. 2012 • 17:08

dandova
24. 1. 2012 • 17:08

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.