Novotný a Siegl o Johnově nehodě: Věděli jsme o tom... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Novotný a Siegl o Johnově nehodě: Věděli jsme o tom...

Jaroslav John je již znovu obviněn policií.
Jaroslav John je již znovu obviněn policií. (Aha! – Daniel Černovský, koláž Aha! – Zuzana Hamplová, Mediafax – Jan Tauber)

Nebýt toho, že kustoda fotbalové reprezentace Jaroslava Johna (59) obvinili z krádeže bagru bratru za půl milionu korun, nikdy by se neprovalil jeho 20 let starý hřích. Před sametovou revolucí si půjčil vůz, s nímž měl nehodu. Do cesty mu spadl opilý muž, kterého přejel. Z místa nehody ovšem ujel a onen člověk zemřel.

„Půjčil si vůz od zaměstnance Sparty Míry Markvarta, přejel člověka, ujel a auto pak zaparkoval před jeho domem. Prasklo to na něj, až když věc začala vyšetřovat policie,“ prozradil deníku Aha! někdejší sparťanský funkcionář. „Z vazby ho dostala široká amnestie prezidenta Havla,“ dodal.

To, že se něco stalo, věděli i samotní fotbalisté, kteří v té době za Spartu kopali. „O té Jardově autonehodě jsme tenkrát věděli, ale nijak jsme to neřešili,“ říká stoper Jiří Novotný (41). „Já na něj mám jen dobré vzpomínky. Vždycky se snažil udělat všechno pro mančaft. Událost s bagrem mě překvapila, ale snad se to ještě nějak vysvětlí,“ věří Novotný.

I Horst Siegl (42) o nehodě zaslechl. „Vím, že se to Jardovi stalo, ale moc jsme o tom nemluvili,“ podotýká někdejší sparťanský kanonýr. Rozebírat to už nechce ani majitel auta Miroslav Markvart. „Ano, stalo se to. My si tenkrát vozy půjčovali navzájem,“ přiznává někdejší činovník, který mohl skončit v base. John mu totiž o tragédii nic neřekl...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.