Marta Vančurová vyhrála boj s rakovinou: Po letech vyrazila do společnosti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Marta Vančurová vyhrála boj s rakovinou: Po letech vyrazila do společnosti!

Marta Vančurová vyhrála boj s rakovinou a konečně se ukázala ve společnosti.
Marta Vančurová vyhrála boj s rakovinou a konečně se ukázala ve společnosti. (Aha! – Karel Kopáč, ČT, ara)

Dlouhé roky se herečka Marta Vančurová (63), která v osmdesátých letech zářila ve většině českých filmů jako například »Den pro mou lásku« nebo »Jáchyme, hoď ho do stroje«, skrývala ve svém domě. Občas se zjevila v divadle, ale společenské akce pro ni byly naprostým tabu.

Teď konečně vylezla z ulity a v sobotu večer vyrazila do klubu SaSaZu. Absolvovala slavnostní ceremoniál udílení Cen českých filmových kritiků a pak skončila na baru. Společně s Eliškou Balzerovou (62) a lahví vína.

Ta tam je psychicky zdrcená žena, která před dvanácti lety zjistila, že má rakovinu prsu. Po zhrzené manželce, kterou po dvaceti pěti letech opustil manžel, kameraman Jan Malíř, není ani památky.

Vančurová se sice s rozvodem dlouho nemohla psychicky vyrovnat, rakovina jí ale otevřela oči. „Paradoxně právě rakovina mi nakonec pomohla se s tím vším vypořádat. Musela jsem se totiž rozhodnout, jestli budu žít, nebo ne,“ přemýšlí Vančurová.

A její život opravdu nabral na obrátkách, hlavně tedy v klubu SaSaZu, kde se zdržela až do pozdních nočních hodin. Na rozdíl od moderátora večera Ondřeje Vetchého (49), který se hned po skončení ceremoniálu vypařil. Je obecně známo, že se vyhýbá jakémukoliv společenskému životu.

„Přál bych si jiný ksicht, abych vyměknul, ta ztráta soukromí je šílená,“ svěřil se Aha! Vetchý, který také vyslovil prognózu, že letos nastane konec světa. „Buďte připravení a dělejte všechno tak, jako by byl tento rok opravdu poslední,“ poslal do světa své poselství.

Přehlídka marodů

Není to tak dlouho, co se režisérka Věra Chytilová (82) dozvěděla, že má rakovinu slinivky. V sobotu večer však sršela optimismem a humorem sobě vlastním. „Jsem ve výborné kondici, rozhodně nepotřebuju, aby mi někdo pomáhal do schodů,“ rozčilovala se Chytilová, která vypadala, že boj s nemocí naštěstí vyhrává.

To Petr Hapka (67) měl problémy s mluvou, těžkopádně se pohyboval a sálem se nesly řeči o tom, že je velmi vážně nemocný. „Odmítá práci, je to s ním vážné,“ řekl nám zdroj z jeho okolí. Mezi další marody se v sobotu mohl zařadit i manžel Elišky Balzerové Jan, který se dobelhal o francouzské holi.

Svěrákova poslední sklenka: Pak musel domů!

Herec a scenárista Zdeněk Svěrák (75) se v sobotu večer vyparádil, oblékl se do smokingu a vyrazil na udílení Cen českých filmových kritiků. Žádné ocenění nepřevzal, a tak byl alespoň pasován do role předávajícího.

„Nechci tě zbytečně honit, ale venku máš připravený vůz, takže bys měl jet,“ pobídla Svěráka maminka Vojty Kotka Alena, která měla na starost produkci.

Svěrák si ještě narychlo objednal poslední sklenici, přiťukl si s kamarády a rozloučil se. „Mám to daleko, takže musím jet jako první,“ smál se.



Přečtěte si
winterfreshka
17. 1. 2012 • 10:16

Nikam se necpala,na nikoho nedonášela,o nikoho se nestarala.....A hrála bravurně.Kolik takových ještě máme???

hejhej
16. 1. 2012 • 22:42

Paní Vančurová je milá,příjemná vynikající herečka,milá žena.

tenerife
16. 1. 2012 • 19:49

přeji pevné zdraví,pohodu a vše jen to nejlepší,já se zase nechala ostříhat dle Vás,měla jsem dlouhé vlasy a s Vaší fotkou vystříženou z časopisu šla ke kadeřnici.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.