Vyšetřovatel nehody ve Smolensku: Střelil se do hlavy v přímém přenosu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Vyšetřovatel nehody ve Smolensku: Střelil se do hlavy v přímém přenosu

Prokurátor si vyžádal na tiskové konferenci pauzu, během níž se pokusil zastřelit.
Prokurátor si vyžádal na tiskové konferenci pauzu, během níž se pokusil zastřelit. (reprofoto yoututbe.com)

VIDEO Obrovský šok čekal všechny novináře, kteří se účastnili tiskové konference o leteckém neštěstí ve Smolensku z roku 2010, kdy na palubě zahynuly špičky polské politiky včetně prezidentského páru. Prokurátor, který k žurnalistům promlouval, se střelil uprostřed tiskovky do hlavy.

Polský vojenský prokurátor Mikołaj Przybył mluvil po celou dobu klidně a vyrovnaně, nic nenasvědčovalo tomu, jak hrůzný čin se chystá během několika následujících minut spáchat. Během tiskové konference obhajoval vehementně průběh vojenského šetření a vysvětloval nelegální úniky informací z vyšetřování.

Pak požádal přítomné o pauzu, všechny je vyprovodil z místnosti, zasedl ke svému stolu a služební zbraní se postřelil do hlavy. Celý incident zaznamenala kamera v místnosti, která zůstala zapnutá. Jakmile novináři uslyšeli výstřel, rychle se do místnosti vrátili. Przybyłovi se naštěstí nepodařilo zabít, s vážnými zraněními ho převezli do poznaňské nemocnice.

Tam podstoupí okolo osmnácté hodiny operaci lícní kosti. Zatím to však vypadá, že pokus o sebevraždu přežije.








Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.