Sexuální otrokyně bude »jen« viset! Původně ji měli ukamenovat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Sexuální otrokyně bude »jen« viset! Původně ji měli ukamenovat

Fotografie
Fotografie (internal)

Íránka Sakíneh Aštianiová (43) byla v roce 2006 odsouzena k ukamenování. Čím že se provinila? Byla nevěrná svému manželovi! Muži závislému na drogách, který ji léta bil a sexuálně týral...

A s kým že mu byla hříšnice nevěrná? S jeho klienty, kterým ji prodával na sex! Podle íránského práva se tak dopustila hříchu, který se trestá potupnou smrtí – Sakíneh měla být na veřejnosti ukamenována.

Co víc, byla ještě obviněna ze spolupráce na přípravě vraždy svého manžela, který byl v roce 2005 za nevyjasněných okolností zabit. Dost pravděpodobně s jeho smrtí neměla nic společného, to ovšem úřady nezajímá…

Když loni v červenci úřady rozsudek zveřejnily, ozvaly se mezinárodní organizace bojující za lidská práva. Sice se jim zatím nepodařilo neprávem odsouzenou ženu osvobodit, vyjednaly jí bohužel pouze důstojnější smrt. Místo ukamenování skončí »nevěrnice« na šibenici!

Nejvyšší íránské soudy nyní řeší, zda zákony takovou výjimku vůbec umožňují. Jako »zálohu« dostala Sakíneh krátce po svém zatčení 99 ran bičem.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.