Geniální syn Postlerové: Potřebuje nonstop péči! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Geniální syn Postlerové: Potřebuje nonstop péči!

Simona Postlerová den co den bojuje s těžkou nemocí geniálního syna.
Simona Postlerová den co den bojuje s těžkou nemocí geniálního syna. (Aha! – Dalibor Puchta)

Málokterá žena by dokázala čelit takovým rodinným tragédiím jako herečka Simona Postlerová (47). Před šesti lety její muž Zdeněk Hrášek vyhrál boj o život s rakovinou, která mu vzala oko. A nyní už tři roky bojují se zákeřnou nemocí syna Damiána (17).

„Víte, je geniální. Má tak velký talent, až to tělo nevydrželo a zhroutilo se v určitou diagnózu. Musíme ho hlídat, střídáme se u něj, protože nemůže být sám. Mohl by si ublížit,“ říká se strachem v hlase Postlerová.

Na silvestrovské vydání soutěže Kufr, kde nadaný Damián v roce 2000 ohromil bravurou, s níž vyjmenovával různé planety vesmíru a světelné vzdálenosti, vzpomínají lidé dodnes. A pořád se po klučinovi ptají. V tu chvíli se musí zdrcená Postlerová hodně přemáhat, protože její milovaný syn už svůj talent a výjimečné nadání nemůže rozvíjet. Je těžce nemocný a vyžaduje neustálou péči.

„Se synem je to na delší trať, ale jeho stav se o milimetry zlepšuje a s odchodem puberty to možná odezní úplně,“ prozradila pro ONA Dnes Postlerová, která nechce zabíhat do detailů, ale podle zdrojů z jejího okolí se jedná o nemoc podobnou těžké skleróze a jsou chvíle, kdy ji syn nepoznává.

„Dva roky byl hospitalizovaný. Jezdila jsem za ním denně – i když jsem měla představení, i když jsem natáčela,“ dodává herečka, která je ráda, že ho má konečně doma.

„Chodí do speciální školy, pořád musí brát léky. Ještě to bude dlouho trvat, chce to trpělivost. Nemůže být sám. Mohl by si ublížit,“ děsí se nejhoršího Postlerová, které s péčí o syna pomáhá i dcera Jana Magdaléna (19).



Přečtěte si
janakveton
21. 9. 2018 • 12:13

Rodiče jednoho maminčina žáka měli obavy, že jejich syn je geniální a tudíž se nedožije vysokého věku. Usuzovali tak podle toho, že zvládal ve druhé třídě velkou násobilku. Jejich obavy byly pochopitelně bezpředmětné! Paní Simony Postlerové je mi samozřejmě velice líto. Ale je to inteligentní žena a neměla by takové věci prohlašovat. Ubližuje si tím víc, než kdyby řekla, jak to celé je. Ovšem taky je docela možné, že to vůbec neřekla a že si to novináři přivymysleli. Pak se paní Postlerové velmi omlouvám!

denia
4. 1. 2014 • 10:14

Nevím,kdo paní Postlerové řekl,že takhle vypadá genialita,ale,bohužel,opak je pravdou.Několikrát jsem se setkala s pacienty s IQ v pásmu debility,kteří se dokázali naučit nazpaměť dvoustránkový odborný text článku a bez chyby jej odříkat kdykoliv. Takže nedělejte si iluze.Topyr to napsal přesně.To není zákeřná nemoc.

gabi50
30. 12. 2011 • 08:23

Obávám se,že asi budete mít pravdu.Každopádně je to hrozné.

irena1960
30. 12. 2011 • 08:14

žije v omylu, autismu se nikdo nezbaví. A o genialitě tady nemůže být řeč.

ivoadler
29. 12. 2011 • 17:14

Tohle asi bude pravdě blíž. Vydávat nemoc za genialitu, to chce asi buď velkou dávku otrlosti nebo blbosti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.