PROSTŘENO Jarka o zábavě v Austrálii: Střílíme do klokanů! +VIDEO | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

PROSTŘENO Jarka o zábavě v Austrálii: Střílíme do klokanů! +VIDEO

Jarka vsadila na tradiční českou kuchyni.
Jarka vsadila na tradiční českou kuchyni. (tv prima)

Speciální vydání show Prostřeno! z Austrálie pokračuje u Jarky, která pracuje jako zdravotní sestra v domově důchodců. K protinožcům se původně vydala kvůli studiu angličtiny, aby mohla po návratu získat manažerskou pozici. Nakonec si ale zemi klokanů a její kulturu oblíbila a zůstala.

„Chtěla jsem se po pěti letech vrátit, ale v tu dobu jsem potkala svého současného manžela. Zamilovala jsem se a návrat si rozmyslela. Nebylo to ale lehké. Během osmi let, co jsem tady, jsem se šestnáctkrát stěhovala a mnohdy byly ty podmínky k životu opravdu hrozné. Takže jsem šťastná, že teď mám baráček, ačkoliv se mi kuchyně nelíbí. Nejsou ale peníze na to ji předělat, protože jsme si pořizovali solární panely,“ řekla divákům Jarka o svém životě hned v úvodu.

Pro své hosty chystá tradiční české menu s dotekem Austrálie. Mimo dršťkové polévky, kterou se ale netrefí do chuti všem, připravuje guláš z vepřového a klokaního masa. Při jeho přípravě povyprávěla, jak se v Austrálii baví. A je to celkem drsná zábava.

„Když jsme byli na farmě, tak tam máme golf a střílíme balónky přes celou zahradu do takového kopečku. Tam sedí klokánci a jsou takový terč. Tak my je jako střílíme míčkama, a oni, když se blíží míček, uhnou. A když už letí na ně, tak udělají »jump« a odskáčou,“ smála se a posléze se vrhla na přípravu špekových knedlíků.

Jak se svým menu uspěje? Zvládne udělat bábovku z mazlavé australské mouky? A vypukne v zatím dokonale harmonické partičce nějaký konflikt? Dívejte se už v podvečer na své oblíbené Prostřeno! na Primě.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.