Sestra boromejka: Havel večeřel sýr a sháněl kolínskou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Sestra boromejka: Havel večeřel sýr a sháněl kolínskou!

Sestra Alena
Sestra Alena (Repro TV Nova)

Ještě pár hodin před smrtí měl Václav Havel (†75) starost o to, aby dobře zapůsobil na svoji ženu Dagmar (58). Prozradila to jedna ze sester boromejek, které o něj od července pečovaly.

„Zemřel ve spánku za přítomnosti svojí milované manželky, kterou den předtím očekával, chystal se na její příchod, těšil se,“ řekla sestra Alena Bártová v rozhovoru pro televizi Nova s tím, že v těch chvílích se sháněl po svojí oblíbené kolínské.

Ještě než v půl osmé večer sestra odjela, požádal ji o brambory s balkánským sýrem k večeři. Pak už přišlo obvyklé rozloučení, kdy mu udělala křížek na čelo a řekla, že ho má s ostatními sestrami moc ráda. V té chvíli ho viděla živého naposledy…



Přečtěte si
Shelby16
24. 12. 2011 • 02:03

to co uvádíte, jsou spíš polopravdy, něco z toho holé nesmysly, ale s pár věcma souhlasím. Amnestie pro grázly byla velká chyba, ta zločinost se tím opravdu zvýšila. Když amnestie, tak jen pro lidi za malé přestupky nebo ty co toho upřímně litujou a je šance, že se příště budou chovat slušně. Havel určitě neměl zájem, aby se navracel majetek Sudeťákům, spíš šlo jen o gesto smíření, protože ne každý byl fanatický esesák, mezi Němcema bylo také hodně obyčejných lidí. S tím Sládkem, to by měli vysvětlit historici, jak to bylo, zda to byla náhoda, či promyšlená taktika. Sládek je velice arogantní a zlý člověk, jeho proslovovy jsou plné nenávisti a rasismu a to nejsem žádná fanynka Rómů, ale nelze házet všechny do jedno pytle. Kdo je slušný, pracovitý a poctivý má v téhle zemi naprosto stejná práva na uplatnění bez ohledu na barvu pleti. Že mě V. Havel své neřesti ? Kdo je nemá ? Že se rád napil nebo byl silný kuřák to byla jeho věc, bohužel to kouření mu dost škodilo na zdravotním stavu, to je evidentní. Ještě bych se chtěla zmínit o těch restitucích, to je otázka pro nezaujaté odborníky, uznávám, že je za tím plno nejasností. Někde jsem četla názor, že Havlovy restituce údajně sahaly za časový rámec platného zákona a že se to nějak obešlo, aby to Havel dostal, ale nedokážu to posoudit, nejsem právníčka...

Shelby16
24. 12. 2011 • 01:38

ne ne, chtěl se líbit Dáše. Kolínská je přece voda po holení.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.