Jiří Pomeje: Drama v rozhlasovém vysílání! Zachránil sebevraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Jiří Pomeje: Drama v rozhlasovém vysílání! Zachránil sebevraha!

Jiří Pomeje zažil během vysílání drama.
Jiří Pomeje zažil během vysílání drama. (Aha! – Marek Pátek, Martin Pekárek, Frekvence 1)

Přesně po roce se Jiřímu Pomejemu (46) stalo to samé jako na začátku kariéry rozhlasového moderátora. Ve svém nočním vysílání na Frekvenci 1 opět zachránil sebevraha. Ve čtvrtek nad ránem přemluvil muže, který se chtěl zastřelit, aby za ním přijel taxíkem. Tam si s ním popovídal a předal ho do péče lékařů!

Kdekdo si v tu chvíli myslel, že je to další z Pomejeho výstřelků, díky kterému se chce zviditelnit. Tohle ale žádná legrace nebyla, což potvrdila i záchranná služba.

„Napsal mi do vysílání chlap, Jirka, že přišel o ženu, se kterou byl 31 let, a že ji zabil opilý řidič. Psal, že chodí po bytě a že se asi zastřelí. Spojil jsem se s ním ve chvíli, kdy už nebyl v bytě, ale na střeše, v trenýrkách, s láhví alkoholu v ruce. Přemluvil jsem ho, ať sleze, oblékne se a přijede za mnou. Poslal jsem pro něj moji taxikářku,“ popsal deníku Aha! dramatickou událost Pomeje.

Než nešťastníka k rádiu taxikářka přivezla, zavolal bývalý manžel Ivety Bartošové (45) záchrannou službu a policii, pustil ve studiu sérii písniček automaticky odbavovanou počítačem a sešel před dům, kde společně se záchranáři na sebevraha čekal.

„Naše dispečerka byla s mužem v kontaktu už během jízdy k rozhlasové stanici a nabízela mu odbornou pomoc. Po krátké rozmluvě s moderátorem dotyčného převzali záchranáři a převezli ho do Všeobecné fakultní nemocnice,“ řekla nám mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

„Jirka je sympaťák, udělanej chlap… Jsem rád, že to takhle dopadlo. Slíbili jsme si, že ho v pátek navštívím a popovídáme si více,“ dodal Pomeje.



Přečtěte si
elis3
17. 12. 2011 • 13:17

Neodsuzovala bych, kdo ho zachránil, na tom přece v té chvíli vůbec nezáleží.Zoufalí lidé dělají zoufalé činy a pokud jim někdo dokáže podat pomocnou ruku, tak je to přeci úplně jedno, ne? Já naopak, Jiřího Pomeje obdivuji za jeho pohotovou reakci

malenabald
17. 12. 2011 • 12:59

Kdyby se chtěl opravdu zabít, udělal by to. Kdyby potřeboval pomoc, měl ji vyhledat u odborníka. Ne u tragéda.

annahradecek
17. 12. 2011 • 10:15

Přímé vysíláníje v noci je sice pro moderátora náročné, ale jak je vidět, vyplatí se. I když já si nedovedu představit, že člověk,který se chce zabít, někam volá a žádá si sám pomoc. Nejspíše měl již odpoeldne zajít na psychaitrickou ambulanci,kde by mu snad dali léky. Dnes je někdy hodně těžké hledat skutečnou pomoc a dobrou a přínosnou radu. Těžší než si kdo myslí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.