Co to proboha je? Tanec svatého Dyka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Co to proboha je? Tanec svatého Dyka!

Vojta šokoval speciálním tancem Kosťák.
Vojta šokoval speciálním tancem Kosťák. (Martin Hykl)

Zpěvák kapely Nightwork Vojta Dyk ukázal, že je všestranným umělcem. Jde mu totiž nejen zpěv, ale i tanec. Svou speciální choreografií pobavil snad každého diváka ve zcela zaplněném holešovickém hudebním klubu.

Vedle mnoha hudebních hitů této populární kapely se diváci v pražském SaSaZu dočkali i nevídané podívané. Vojta Dyk všem ukázal, že není jen nadaný zpěvák, ale i talentovaný tanečník. Na pódiu totiž vysmrknul tanec, jenž nazval »Kosťák« a hned po prvních figurách bylo jasné, proč se umělecká kreace takto jmenuje.

Dyk se svojí úctyhodně vysokou a štíhlou postavou vytvářel tělem tak zajímavé taneční pózy, až se mnozí přítomní obávali, že se zlomí v pase. Ale kdepak. Vojta, jakoby byl bez šlach, se prohýbal a vykrucoval i vkrucoval končetiny o sto šest. Dříve narození by neváhali takovou performance označit za tanec svatého Víta.

Není tak divu, že za svůj nevšední výkon sklidil zpěvák velký aplaus, ostatně stejně jako zbytek kapely za skvělý koncert. Teď už ale čeká kluky z Nightwork zasloužený odpočinek. Jak nám řekl manažer skupiny, půlka kapely odlétá v nejbližších dnech regenerovat do teplých krajů, zbytek dá přednost aktivnímu odpočinku na horách. Do které z půlek patří Vojta Dyk s Taťánou Vilhelmovou, to už ale prozradit odmítl.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.