Václav Havel na setkání s dalajlámou: Nemohl ani chodit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Havel na setkání s dalajlámou: Nemohl ani chodit!

Na nohy mu pomáhala pozorná manželka Dagmar.
Na nohy mu pomáhala pozorná manželka Dagmar. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK – Kateřina Šulová)

Pohublý a zesláblý tak, že se jen těžce postavil na nohy. Tak působil exprezident Václav Havel (75), který i přes zdravotní obtíže přijel z milovaného Hrádečku na skok do Prahy, aby se tu setkal se svým přítelem dalajlámou (76).

Setkání Havla s tibetským duchovním vůdcem bylo krátké, asi hodinové. A i dalajláma viděl, že na tom exprezident není nejlépe. „Požádal jsem ho, aby žil ještě deset let,“ řekl po schůzce s tím, že od něj Havel dostal tibetský bílý šál a zlaté kolo, symbol duchovní změny, ochrany a schopnosti překonávat překážky.

„Pánové se navzájem ujistili, že ani jeden z nich nemládne a ani jeden z nich není čím dál tím zdravější,“ doplnil Oldřich Černý, ředitel Nadace Forum 2000, na jejíž přednášce dalajláma včera vystoupil.

Havel měl v sobotu nabitý program, večer převzal cenu zesnulého federálního ministra vnitra Jána Langoše. Blahopřát mu přijela i slovenská premiérka Iveta Radičová.



Přečtěte si
soorry
18. 12. 2011 • 15:42

že můžete tak hnusně psát, aspoň teď ne, každé takové slovo se tu a teď nehodí, mějte trochu úcty. Nemoc prostě odebrala veškeré síly, a že ještě v sobotu byl u Dalajlámy? No byl, abychom ho viděli naposledy.Takhle jsme viděli naposledy podpíráného papeže o velikonocích, pamětníci si vzpomenou i na Brežněva na tribuně, oba do týdne zemřeli.

pepit
18. 12. 2011 • 13:23

ale až dodýcháte vy, zůstanou jen jedovaté sliny na diskuzích Blesku někde hluboko v archivech..............

solochov
14. 12. 2011 • 09:31

Ještě deset let? Vždyť Veškrnka už je celá nedočkavá, kdy si zatančí na jeho hrobě a ta ošklivá Nina s ní Pěkně Vaška oškubaly, ale dobře tak dědkovi chamtivému, to křivákům patří !!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.