Koncert španělského tenora v Praze: Carreras zpíval s bolestmi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Koncert španělského tenora v Praze: Carreras zpíval s bolestmi!

Carrerasovi nebylo dobře už od pátku, kdy přiletěl ze Slovenska. Zazpíval si s ním i Karel Gott.
Carrerasovi nebylo dobře už od pátku, kdy přiletěl ze Slovenska. Zazpíval si s ním i Karel Gott. (pro Aha! – František Jirásek)

Sobotní koncert španělského operního pěvce Josého Carrerase (65) v O2 areně v Praze-Vysočanech se málem nekonal. Mistrovi totiž vůbec nebylo dobře a jeho management zvažoval, že vystoupení zruší nebo přeloží.

Carreras si přivezl zdravotní potíže už z Košic, kde vystupoval v týdnu. „Měl žaludeční problémy, asi něco špatného snědl. A do toho se přidala viróza. Diváci si toho jistě všimli. Rád bych ale řekl, že pan Carreras odmítl koncert odložit, protože nechtěl zklamat své příznivce,“ sdělil nám Carrerasův manažer pro Evropu Peter Kupfer z Vídně.

Carreras před skoro zaplněnou halou vydal ze sebe maximum, zpíval operu, operetu i klasické písně. Přitom si nešlo nevšimnout, že občas posmrkává. Když přišly na řadu přídavky, pozval tenorista na pódium svého přítele – zpěváka Karla Gotta (72).

„Byl to pro mě svátek, že jsem mohl stát vedle něj a chvíli si s ním zazpívat dvě vánoční písně a jednu sólovou. Bylo to od něj obrovské gesto! Vím, že byl lehce indisponován, ale kdybyste slyšeli ten aplaus… On je prostě borec,“ svěřil se deníku Aha! se svými pocity Gott. Jeho i Carrerase přijala po koncertu v salonku O2 areny první dáma České republiky Livia Klausová (68).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.