Realitní magnáti Paroubkovi: Koupili dům v Řecku za 5 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Realitní magnáti Paroubkovi: Koupili dům v Řecku za 5 milionů!

Jiří a Petra Paroubkovi.
Jiří a Petra Paroubkovi. (Aha! – K. Kopáč, D. Kundrát, M. Pátek)

V srpnu Aha! informovalo o tom, že si expremiér a šéf strany LEV 21 Jiří Paroubek s manželkou Petrou pořídili nový osmimilionový dům v pražské Velké Chuchli. Jak ale nyní vyplynulo na povrch, pár měsíců předtím už měli Paroubkovi ve spárech jinou nemovitost: dům v řeckém letovisku Vathy na ostrově Ithaka. Celkem tak vlastní nemovitosti za 13 milionů korun!

Dům leží v Jónském moři na ostrově Ithaka, který byl domovem bájného Odyssea. Letní sídlo je psané na Petru, pomáhala jí ho získat kmotra a zároveň jmenovkyně její dvouleté dcery Margarita.

„Má žena se na malý řecký ostrov vrací přes patnáct let. Nějakou dobu tam dokonce pobývala a pracovala jako delegátka, takže má k tomu místu velmi blízký vztah,“ vysvětlil Aha! důvod pořízení nemovitosti Jiří Paroubek.

Dům si koupili za sto tisíc eur, téměř stejnou hodnotu museli investovat do jeho rekonstrukce. Sečteno, podtrženo: 5 milionů korun. Kde na to vzali? „Nákup nám umožnilo to, že jsme oba byli v posledním roce plodnými autory knih,“ prozradil Paroubek, který za svoji knížku Plnou parou v politice dostal 4 miliony korun.

 

Petra pak za V botičkách od Diora vyfasovala přes milion korun. Peníze ale došly a žádné další nemovitosti prý nebudou. „Takové plány nevidím jako reálné,“ potvrdil politik.

A zatímco národ netušil, minulé léto už si užívali ve vlastním. „Byli jsme tam několik týdnů i s naší dcerou, když byla dokončena potřebná rekonstrukce,“ řekl.

»Prodal jsem 40 tisíc knih!« Jirko, opravdu?

Plnou parou v politice, Paroubkovy politické memoáry, si podle šéfa strany LEV 21 koupilo čtyřicet tisíc lidí. Tolik přitom v českém prostředí prodají jen ostřílení psavci jako třeba Michal Viewegh.

Navíc takovému prodeji nenasvědčují ani postupně zveřejňované žebříčky prodejnosti Svazu českých knihkupců a nakladatelů. „Je to reálné číslo,“ řekla ale Aha! Anna Ledererová z nakladatelství Prostor, které má publikaci »na svědomí«, když nás na ně odkázali Paroubkovi lidé…



Přečtěte si
svatadala
23. 1. 2012 • 19:45

nosatice a prase bradavičnaté, fuj, přešla mě chuť na večeři.

babcahanca
10. 12. 2011 • 07:29

JÓ ták, že má jeho žena k tomu místo blízký vztah! Každý má nějaké to své místečko, ke kterému má vztah, jen taková maličkost, chybí 5 milionů.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.