Novotný, Kanyza a Štěpánek: Dali si do nosu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Novotný, Kanyza a Štěpánek: Dali si do nosu!

Jan Kanyza, Petr Štěpánek a Petr Novotný vyrazili na svátek gurmánů.
Jan Kanyza, Petr Štěpánek a Petr Novotný vyrazili na svátek gurmánů. (Martin Hykl)

Známý bavič Petr Novovtný, herec Jan Kanyza nebo Petr Štěpánek se sešli na Hradě, aby si dali pořádně do nosu. Nešlo však o rvačku, ale o svátek pro všechny milovníky skvělého jídla.  Známé osobnosti, řadící se mezi gurmány, si v Míčovně opravdu pochutnaly.

První prosincový večer bylo v Praze představeno deset nejlepších restaurací roku. Ty jsou každoročně hodnoceny celostátní anketou Maurerův výběr Grand restaurant, která si klade za cíl mapovat místa z celé České Republiky, kde se opravdu dobře najíte. Tento rok nezávislým hodnotitelům, které spojuje láska k jídlu, se nejvíce líbilo a chutnalo v restauraci Terasa U Zlaté Studně, druhé místo získal Alcron v Radisson Blu hotelu, třetí je La Rotonde ze stejného hotelu. Ceny předal vítězným šéfkuchařům Pavel Maurer a Alessandro Pasquale, generální ředitel Mattoni.


Na party spojenou s ochutnávkami vybraných delikates deseti vítězných podniků dorazily poškádlit chuťové buňky i známé tváře. Nemohl chybět vyhlášený milovník dobrého jídla a bavič Petr Novotný, který pokrmy ochutnával s nadšením sobě vlastním. Jan Kanyza si užíval především na dobré víno, ale samozřejmě i on se nechal zlákat několika specialitami.


Do Míčovny Pražského hradu, zavítal také herec Petr Štěpánek se sestrou Janou. Společně s Ivou Hüttnerovou si nemohli nechat ujít večer plný specialit. A jedna z nich je zaujala opravdu hodně – na party byl totiž během večera kromě nejlepších českých restaurací a jejich šéfkuchařů představen také nejlepší drink světa. Je jím koktejl Great Sunshine, který obsahuje minerální vodu Mattoni a s nímž na mistrovství světa Word Cocktail Competition 2011 ve Varšavě zvítězil japonský barman Takafumi Yamada.


Petr Štěpánek ocenil především jemnou chuť koktejlu, která ladila k podávaným pokrmům, Iva Hüttnerová si libovala v elegantním vzhledu Great Sunshine.


Oslavit kuchařské umění přišli i herečka Jana Krausová, hudebník Zdeněk Merta, režisér Jiří Menzel nebo modelka Bára Kolářová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.