Český slavík beze změny: Cenu má Gott, Kabáti i absolutní vítězka Bílá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Český slavík beze změny: Cenu má Gott, Kabáti i absolutní vítězka Bílá!

Lucie Bílá má 14. slavíka
Lucie Bílá má 14. slavíka (Kundrát, Hykl)

Ve Státní opeře v Praze se dnes vyhlašují vítězové ankety Český slavík Mattoni. Lucie Bílá bodovala už po čtrnácté, Kabáti po sedmé a Karel Gott získal dokonce už 37. slavíka.

Objevem roku se podle očekávání stala stříbrná SuperStar Gabriela Gunčíková, za níž zůstala dcera Dalibora Jandy Jiřina i kapela Legendy se vrací.

Titul Absolutní slavík získala po jedenácté Lucie Bílá. V anketě obdržela více hlasů než Karel Gott i kapela Kabát.

Překvapením roku je druhé místo pro Tomáše Kluse

Karel Gott se 37. slavíka dočkal od dostihového šampiona Josefa Váni. "Zase jeden šťastný den v mém životě. V prvním ročníku jsem skončil na 49. místě, dostal jsme tři hlasy. Chtěl bych poděkovat těm třem příznivcům, protože mě to moc povzbudilo," řekl Karel Gott, který zrekapituloval svou kariéru.

Jediným překvapením letošního ročníku je druhé místo v kategorii zpěváků pro Tomáše Kluse. "Každopádně se chvěji a je záhodno v tomto předvánočním čase poděkovat všem lidem, kteří jsou, protože tady můžu být s nima," řekl očividně zaražený Tomáš Klus.

Přestože Michal David pomýšlel na vítězství, skončil třetí. Na předávání nedorazil a poslal pozdrav z Tel Avivu. V anketě mu uškodila aféra s podezřelým hlasováním, kvůli níž chtěl z Českého slavíka odstoupit. Letos porazil Karla Gotta v anketě Tý Tý a měl našlápnuto k vítězství.

Letošním Skokanem roku je zpěvačka Monika Bagárová, finalistka první řady Česko Slovenské SuperStar.

Nightwork si polepšili, ale na Kabáty nestačili

Nejoblíbenější kapelou je už po sedmé Kabát. Za cenu vděčí nejnovější desce Badniti di Praga. Pepa Vojtek se podělil o historku, kdy jej fanynka nazvala svým nejoblíbenějším zpěvákem... z Kabátu.

Oproti loňsku si polepšila kapela Nightwork. Poskočila o jedno místo a skončila druhá. Recesistická sestava se tentokrát inspirovala érou swingu a dorazila v elegantních oblecích.

Chinaski se tak museli po čtyřech stříbrných letech spokojit s třetím místem. Michal Malátný nedokázal skrýt zklamání a děkovnou řeč zredukoval na minimum.

V kategorii Slavíci bez hranic letos zvítězila kapela No Name, stejně jako loni. Součástí ceremoniálu bylo také vyhlášení nejoblíbenější písně posluchačů rádia Impuls. Tou se stal hit Navzdory hříchům z repertoáru Petra Koláře. "Když jsem tuhle píseň psal, myslel jsem úplně na jiné věci. Je vidět, jak se s tím všichni ztotožnili," řekl Kolář o songu, jímž reagoval na svou nevěru.

Lucie Bílá má už 14. slavíka, Lucie Vondráčková ji neohrozila

Ani letos Lucie Bílá nenašla mezi zpěvačkami přemožitelku. Letos si do své sbírky pořídila 14. slavíka, jehož převzala z rukou tenisové hvězdy Petry Kvitové. Setkání s wimbledonskou vítězkou ji tak dojalo, že ji přenechala kytici, kterou od ní měla prevzít. Letos si odpustila zopakovat provokaci z loňského roku, když v přímém přenosu pozvala diváky na finále show Česko Slovensko má talent na Primě. "Každý rok čekám, kdy se mě to přestane týkat, ale těší mě to," řekla Bílá ve své děkovné řeči.

Lucie Vondráčková obhájila druhé místo. Na ceremoniál však nedorazila a z Kanady poslala svým fanouškům alespoň video vzkaz.

Třetí je už tradičně Ewa Farna. Na bronzové pozici se umístila už po čtvrté a má tak v českém showbyznysu stabilní pozici.

Moderátor Libor Bouček se hned z kraje večera navezl do Ivety Bartošové: "Lepší Rychtář v hrsti, než hrabě na střeše." V projevu si neodpustil ani poznámku směřující k Jiřímu Pomeje a jeho podvodech s hlasováním.

Slavnostní ceremoniál ze Státní opery odstartoval překvapivě Karel Gott. "To je každoročně můj oblíbený svátek. Letos už jsem se nemohl dočkat a požádal jsem organizátory, abych to mohl zahájit. Nebojte se, já hned odejdu. Chtěl jsem si vyzkoušet, jaké to je vidět vaše očekávání. Doba je tak rychlá, že nevím, jestli se dožiju konce tohoto představení, proto jsem přišel hned," pobavil Gott publikum a pozval na jeviště Xindla X. V jeho písni Cool v plotě pak vystoupil jako host.



Přečtěte si
cvifrhofr
28. 11. 2011 • 21:12

Hele Xelle,neříkej,že se ti líbí Eva s Vaškem.Tak to radši Za'nákovou.Ta má alespoň nějaký náboj.Ale jistě jsi to myslel ironicky.Jenom Evu s Vaškem prosím néééééééééé

cvifrhofr
28. 11. 2011 • 21:06

hehehehehe-velmi vtipné

cvifrhofr
28. 11. 2011 • 21:05

Ano,Gott je stále dobrý,ale už na něj není pěkný pohled.Měl by jen vydávat desky.Každý umělec by si měl uvědomit kdy se slávou odejít.Myslím,že jeho účast na této soutěži je už trapná.A Zaňáková se srdíčkem,pusinkou a všemy těmi přesládlými kecy je mi z duše protivná.Dokud zpívá,tak to ujde.Ovšem nesmí mluvit.To je katastrofa.Šička se v ní nezapře.(Tím ovšem nechci urazit ženy této profese).Prostě je neinteligentní,protože za ta leta co zpívá se nenaučila mluvit.( I Gott se naučil).

cvifrhofr
28. 11. 2011 • 20:58

Zajímalo by mě,jestli je Zaňáková opravdu cikánka.Jinak některé písně zpívá dobře, ( alespoň mně se to líbí)a že ječí,tak to je pravda.Její synáček je rozmazlený fakan,jako ostatně všechny děti celebrit.A je stli je teplej,tak jw to jeho věc a nám do toho nic není.

cvifrhofr
28. 11. 2011 • 20:55

Ty rád mluvíš sprostě viď.Jsi nechutný.Pokud se ti Farná nelíbila,můžeš to napsat slušně.Je vidět,že jsi sprostý pako a tak trošku neandrtálec že jo broučku.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.