Jana Preissová je bez práce: Pozoruje situaci na D1! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jana Preissová je bez práce: Pozoruje situaci na D1!

Herečka Jana Preissová se na veřejnosti objevuje jen zřídka.
Herečka Jana Preissová se na veřejnosti objevuje jen zřídka. (Aha! – Martin Hykl)

Herečka Jana Preissová (63) bývala svého času nejobsazovanější herečkou, excelovala také na divadelních prknech. Jenže dnes sotva odehraje jedno představení v měsíci v Národním divadle. Přehršel nabídek odmítá, doma ale rozhodně nezahálí. Stala se »dopravním agentem«. Místo lelkování doma sleduje situaci na D1 a ví o každém zádrhelu!

„Dnes to stojí na D1 na stošestým kilometru, narazilo do sebe pět kamionů,“ hlásila na středeční tiskové konferenci Preissová, která se svým kolegům pochlubila touto zvláštní zálibou. Přehled na silnicích opravdu tato dáma má, o divadelní dění se však nezajímá. Jednoduše nechce.

Má sice angažmá v Národním divadle, kde hraje v představení Richard III. Tuto inscenaci však Stavovské divadlo uvádí jen jednou za měsíc. Zatímco ještě před pár lety šla z role do role, dnes je před oponou jen zřídkakdy. Režiséři se ji snaží zlomit do seriálů, komedií i celovečerních filmů – marně!

Jediné České televizi se podařilo dostat Preissovou před kamery, a to zřejmě jen díky Janě Hlaváčové, jež je ústřední postavou cyklu povídek Setkání s hvězdou. Veřejnoprávní televize už brzy vyjede s touto povídkovou sérií, kde má právě Preissová jednu z menších rolí.

„Vzala jsem to kvůli Janě Hlaváčové, které patří hned několik povídek. Byla to opravdu malá role, ale to nám nevadilo,“ rozpovídala se Preissová, která se v posledním roce objevuje na veřejnosti i před kamerami jen velmi málo.

Její poslední setkání se společenským světem proběhlo na podzim v roce 2010, kdy se zúčastnila křtu knihy Blanky Bohdanové. Celý rok pak uběhl od doby, kdy se Preissová ve středu vypravila do kina MAT na projekci povídek České televize.



Přečtěte si
elis3
27. 11. 2011 • 21:45

Určitě to ví, ale chce nás o tom ještě víc přesvědčit. Na blbost a proti věku není totiž ani léku

elis3
27. 11. 2011 • 21:42

Máte pravdu, herečky jako např. Jana Preissová, Jana Švandová, Zdena Studénková,Magda Vašáryová...mají tu krásnou vlastnost, že stárnou s noblesou a elegancí, sluší jim to v každém věku

mondego
27. 11. 2011 • 20:45

atramka
27. 11. 2011 • 17:24

bola v mladosti veľká kočka, aj teraz nevyzerá zle. Chcelo by to však trošku makeupu,upraviť vlasy a bola by to šmrncovná baba.Škoda, že ju nevidieť na tv obrazovke

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.