PROSTŘENO u Zuzany: Maminka dělá mému manželovi orgasmus! +RECEPTY
Zuzana se při vaření rozpovídala o sexu a pořádně ji potrápil mixér, který jí měl práci původně ulehčit, ale večeře kvůli němu nabrala zpoždění.
Tajemství dezertu s názvem orgasmus Zuzana odhalila hned v úvodu, když prozradila, že jde vlastně o »vlhkou buchtu« a přidala pikantnost ze svého soukromí: „Orgasmus mě naučila maminka. S oblibou ho dělá mému manželovi.“ Pak už je tedy jasné, proč si sousedi občas stěžují na hluk z její »italské« domácnosti.
Před orgasmem se podávalo jelení maso s šípkovou omáčkou. Ve skutečnosti šlo ale o náhražku, protože se šípkama neměla moc společného. „Jako na potvoru jsme v celém Hodoníně nemohla sehnat zavařené ani sušené,“ přiznala se hostitelka, která nakonec musela použít marmeládu. A co takhle otrhat šípkový keř?
Největším nepřítelem Zuzany nebyl čas, ale mixér, s nímž nejspíš dosud nemusela pracovat. „Jestli se ta svině nerozjede, tak ty mandarinky radši nastrouhám,“ rozčilovala se s vymožeností moderní domácnosti.
Velké mezery má Zuzana v přípravě knedlíčků i knedlíků. Ty do polévky zvládla až na druhý pokus a přílohu k šípkové omáčce raději sebekriticky zavrhla a sáhla po kupovaném knedlíku.
Omámí hosty v závěru večera orgasmus? Sledujte Prostřeno na Primě!
UVAŘTE SI ZUZANINO MENU!
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Ingredience:
- 750 g hovězího masa (lze i víc),
- 3 menší mrkve,
- 2 petržele,
- 0,5 menšího celeru,
- 1 svazek jarní cibulky (příp. menší pórek),
- 1 malé rajče,
- 2 stroužky česneku,
- 2 cibule,
- 0,5 lžičky soli,
- 3 celé pepře,
- 1 kulička nového koření,
- pár snítek pažitky.
Na knedlíčky:
- 1 balení kuřecích nebo kachních jater,
- 2 vejce,
- špetka Vegety,
- pár kapek polévkového koření,
- špetka majoránky,
- 3 hrsti strouhanky (dle potřeby).
Postup:
Hovězí opláchneme a dáme vařit do osolené vody. Jakmile voda začne vřít, vybereme kal. Potom přidáme pepř, nové koření, očištěnou mrkev, petržel a celer. Pórek nebo jarní cibulku smotáme do svazečku, zavážeme nití a dáme také vařit. Umyté rajče přidáme celé, stejně jako menší cibulku. Tu větší očistíme a nakrájíme na tlustší plátky. Vývar necháme na mírném ohni probublávat aspoň hodinu a půl, dokud není maso měkké. Vypneme, necháme chvíli odstát, poté slijeme a zavaříme nudle. Vložíme nakrájenou mrkev a maso. Polévku dozdobíme pažitkou.
Vyrobíme knedlíčky. Kuřecí nebo kachní játra rozmixujeme, přidáme vejce, trošičku Vegety, polévkového koření a majoránku. Vše smícháme a zahustím dle potřeby strouhankou. Pomocí lžiček tvoříme knedlíčky, které uvaříme v mírně osolené vodě. Podáváme zvlášť, protože je někdo nemá rád.
Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: 1–2 hodiny
Recipe category: polévka / vaření
Jelení kýta se šípkovou omáčkou, knedlíkem a domácími falešnými brusinkami
Ingredience:
- 1 kg jelení kýty,
- 1,5 kg mrkve,
- 0,75 kg petržele,
- 1 velký celer,
- 2 větší cibule,
- 1 kysaná smetana,
- 1 sladká smetana,
- 1 šípková zavařenina (může být i džem),
- 1 lžíce cukru na karamel,
- 1 lžička soli,
- 4 celé pepře,
- 3 nová koření,
- 2 kuličky jalovce,
- 1 hřebíček,
- 1 bobkový list,
- špetka tymiánu,
- 100 g špeku nebo slaniny,
- 1 sklenka oleje.
Postup:
Maso předem nasolíme a prošpikujeme, zalijeme olejem a necháme uležet. Čím déle, tím lépe. Cibuli nakrájenou na kostky osmažíme. Jakmile zesklovatí, přidáme cukr a necháme vše zkaramelizovat. Poté přidáme zavařeninu a nakrájenou kořenovou zeleninu. Maso osmahneme zprudka na pánvičce, aby se krásně zatáhlo, a pak je vložíme do hrnce se zeleninou a zavařeninou. Přidáme koření zabalené v plátýnku, aby se dalo snadno vybrat. Bobkový list můžeme dát volně.
Zalijeme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne (obvykle minimálně dvě hodinky). Vyjmeme maso a dáme je na gril dopéct dokřupava. Mezitím scedíme zeleninu a vyjmeme koření. Zeleninu i šťávu dáme zvlášť. Zeleninu důkladně rozmixujeme a dáme zpět do šťávy. Přivedeme k varu. Pokud je omáčka řídká, stačí ji zahustit trochou mouky rozmíchané ve studené vodě. Většinou je ale hustá dost. Rovnou přidáme smetanu. Když je omáčka dost sladká, stačí jen kysaná. Pokud je akorát, přidáme i sladkou a omáčku zahřejeme. V ní také prohřejeme maso nakrájené na plátky. Podáváme s knedlíkem, plátkem citronu, domácími falešnými brusinkami z rybízu a knedlíkem.
Teplota: 100 a 160 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro zkušené
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: 2–3 hodiny
Recipe category: hlavní chod / příloha / restování / vaření / dušení / grilování
Orgasmus
Ingredience:- 2 vejce,
- 1 hrnek cukr krystal,
- 2 hrnky polohrubé mouky,
- 1 prášek do pečiva,
- 2 lžičky jedlé sody,
- 1 vanilkový cukr,
- 1 plechovka mandarinek (rozmixovaných s vodou).
Na krém:
- 2–3 pomazánková másla,
- 0,5 hrnku mletého cukru,
- 1 vanilkový cukr,
- 2 lžičky vanilkového pudinkového prášku.
Postup:
Nejprve vytvoříme korpus. Ingredience včetně rozmixovaných mandarinek smícháme a nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto pečeme v horkovzdušné troubě vyhřáté asi na 175 stupňů, dokud se nezačnou kraje odlupovat od plechu.
Vyšleháme krém a potřeme jím vychladlý korpus, který ještě posypeme strouhanou čokoládou nebo Grankem. Necháme ztuhnout, nakrájíme na čtverečky a podáváme.
Teplota: 175 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: chlazení / moučník / pečení
Znáte Prostřeno! dobře? Otestujte se v naší nové aplikaci Kvízovník a vyhrajte VIP vstup pro dva na Českého slavíka Mattoni!