PROSTŘENO u Marie: Nejsem žádná buzna, pře se Petr! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

PROSTŘENO u Marie: Nejsem žádná buzna, pře se Petr! +RECEPTY

Tento týden se prostírá v Brně
Tento týden se prostírá v Brně (TV Prima)

Během večeře u Marie došlo na otázku na tělo. Mirek se odvážil Petra zeptat na to, co bylo všem účastníkům Prostřena už dávno zřejmé. Jeho odpověď byla přesto nečekaná…

Pondělní hostitel Petr se předvedl jako šprýmař se zženštilými sklony. Marie ani chvilku nepochybovala o tom, že je gay, a její názor neovlivnilo ani to, že má syna. S otázkou na tělo ale přišel překvapivě málomluvný Mirek.

Petr jej ani nenechal domluvit a pohotově zareagoval: „Chovám se jak buzna, že?“ V uvolněné atmosféře ale všechny překvapil pokračováním: „Ne nejsme buzna, jsem 90 procentní, nebo 96 procentní, nebo jak oni to teď mají.“ Není to ale tím, že by v sobě nenašel dostatek odvahy? Jeho odpověď totiž mezi soutěžící vnesla ještě více pochybností.

Úterní večer patřil Marii, která se označuje za veselého cholerika. Vaření ale zvládla v klidu, i když výsledek byl dost nejednoznačný. Její znojemská omáčka totiž hostům až moc připomínala svíčkovou a nemohli se shodnout na tom, co vlastně uvařila. S řešením nakonec přišel Mirek: „Přišlo mi to jako dobrá svíčková s okurkou.“

Z předkrmu z krabích tyčinek měla největší obavy Zuzana, která je běžně kupuje jen pro manžela, syna a psa. Překvapivě jí ale chutnaly jako sýr, takže si nakonec pochutnala. A to se jí chutě popletly ještě dříve, než začala zábava, při níž hrálo důležitou roli víno. „Je to pořad o vaření, nebo o chlastání?“ divila se Zuzana?

V závěru večera Marie servírovala medovník, s nímž v kuchyni strávila spoustu času a slibovala si od něj chuťový orgasmus. Pomůže jí to při bodování? Sledujte Prostřeno na Primě!

UVAŘTE SI MARUŠČINO MENU!

Salát z krabích tyčinek s domácím pečivem

Ingredience:

- 1 balení krabích tyčinek,

- 4 uvařené a nastrouhané brambory,

- 0,5 cibule,

- 1 rajče,

- 1 paprika,

- 1 nakládaná okurka,

- 1 malá lžička soli,

- špetka pepře,

- 1 lžička cukru moučka,

- citronová šťáva,

- 1 majonéza.

-  petrželka

Postup:

Tyčinky spaříme vodou a po deseti minutách je nakrájíme na malé kousky. Přidáme ostatní najemno nakrájené suroviny a dochutíme je uvedenými ingrediencemi. Podáváme v poháru s domácími bagetkami, ozdobené čerstvou petrželkou.

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Recipe category: bez vaření / chlazení / předkrm / salát

Znojemská pečeně s knedlíkem

Ingredience:

- 2 mrkve,

- 1 petržel,

- 2 cibule,

- 0,5 celeru,

- 6 kuliček nového koření,

- 8 kuliček pepře,

- 2 bobkové listy, všechno orestovat 10 min v tlakovém hrnci

- 500 g masa (hovězí nebo vepřové)

- 1 Masox,

- 1 sklenice okurek

Postup:

Z koření a zeleniny, kterou předem nahrubo nakrájíme, si na dně tlakového hrnce osmahneme na oleji základ. Přidáme osolené hovězí maso (lze použít i vepřové), které také opečeme, aby se pěkně zatáhlo. Pak vše podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme asi 40 min v zavřeném hrnci. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme, ze zeleniny vybereme koření, základ rozmixujeme a dochutíme. Dosolíme a okyselíme lákem z okurek. Podle potřeby zahustíme Solamylem namočeným ve vodě nebo francouzskou hořčicí. (Pak ale musíme omáčku nechat o něco déle povařit.)

Teplota: 160 a 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: hlavní chod / příloha / restování / vaření / dušení

Medovník s ledovou kávou

Ingredience:

Na těsto:

- 450g hladké mouky

- 1 vejce,

- 150 g cukru krystal,

- 50 g Hery,

- 2 lžíce medu,

- 5 lžic mléka,

- 1 lžíce sody.

Na krém I:

- 1 konzerva Salka svařená na karamel,

- 1 máslo,

- hrst ořechů (nahrubo nastrouhaných).

Na krém II:

- 250 ml zakysané smetany.

Postup:

Všechny tekutiny povaříme 2 až 3 minuty. Potom je necháme chvilku zchladnout a přidáme asi 450 g hladké mouky a vejce. Těsto se nemá lepit.

Těsto rozdělíme na čtyři díly a každý vyválíme do tenka. Korpusy pečeme na pečicím papíře asi 5 až 8 minut při 170° C. Pak je střídavě potřeme vymíchanými krémy (nahoře zakysanou smetanou) a posypeme nastrouhanými odřezky z korpusů a ořechy.

Teplota: 170 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: česká / mezinárodní

Doba přípravy: 1–2 hodiny

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: moučník / pečení


Video se připravuje ...

Znáte Prostřeno! dobře? Otestujte se v naší nové aplikaci Kvízovník a vyhrajte VIP vstup pro dva na Českého slavíka Mattoni!

Kvízovník vás vezme na Slavíka!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.