PROSTŘENO u Petra: Lysohlávky a marihuana! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO u Petra: Lysohlávky a marihuana! +RECEPTY

U Petra se rozhodně nudit nebudete...
U Petra se rozhodně nudit nebudete... (TV Prima)

Brněnské Prostřeno odstartuje zastydlý puberťák Petr, jehož chování v kuchyni je nevyzpytatelné. Pro hosty si připravil halucinogenní látky, falešný vývar a brambory na čtyři způsoby.

Od Petra se dá očekávat cokoliv, jen ne poklidný večer s gurmánským zážitkem. V jeho svérázné domácnosti, kde neměl potřebu uklidit po malování, není o bizarnosti nouze. „Manželku jsem vymetl přes práh už před hodně lety. Manželky si moc dovolujou, milenky jsou hodné,“ řekl pracovník v ZOO. Noc ale čekat od někoho, kdo v obalu od mouky skladuje strouhanku?

Ale kdo ví, jak to s těmi milenkami má… „Myslím si, že Petr je gay, i když říkal, že má syna,“ je si jistá Marie ještě předtím, než se v jeho bytě odehraje travesti show.

Do soutěže šel Petr s jasným cílem: „Jestli jim to nebude chutnat, ať jdou do haj*lu, já musím vyhrát!“ Své menu ale sestavil čistě s brambor, takže jeho šance nejsou moc velké. Pro hosty si připravil bramborovou pomazánku, polévku, zapečené brambory a svou oblíbenou surovinu nacpal i do perníku.

Nikdo nejspíš nezapomene na jeho polévku, do níž podle svých slov přimíchal lysohlávky. O halucinogenní látky totiž není v jeho domácnosti nouze. „Mně tady roste trošku marijánky, takže bych jim dal fouknout,“ nabízel se Petr. Zajímavě pak vyzněla reakce nic netušícího Romana: „Bramborovou polévku děláme doma taky, ale možná mě překvapí, že tam bude nějaká nová ingredience.“

Petrova polévka je ale ve skutečnosti jeden velký podvod, protože ji připravil z masoxu. A když Marii není instantní vývar po chuti, začne lhát, že jej uvařil z kostí. Stejně tak pórek z mrazáku je přímo natrhaný ze zahrádky…

U pondělního hostitele jde hlavně o zábavu a na ostatní věci se moc nehledí, čehož využije Marie: „Nejhorší byly ty špinavé příbory, skleničky nebyly vyleštěné a chyběly nám ubrousky.

Zajistí Petrovi omamné látky vyšší hodnocení? Sledujte Prostřeno na Primě!

UVAŘTE SI PETROVO BRAMBOROVÉ MENU!

Bramborová pomazánka s čerstvým pečivem

Ingredience:

- 4 brambory,

- 1 cibule (drobně pokrájená),

- 2 lžíce hořčice,

- 2 lžíce majonézy,

- 0,5 lžičky soli,

- špetka pepře.

Postup:

Brambory uvaříme, vychladíme, nastrouháme, promícháme s dalšími přísadami a namažeme na pečivo.

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: předkrm / vaření

Krémová bramborová polévka

Ingredience:

- 2 lžíce másla,

- 3 cibule,

- 200 g hub,

- 1 kg brambor,

- 1 l vývaru,

- 150 ml smetany.

Postup:

Na másle zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme houby, uvaříme brambory a vše podusíme ve vývaru. Rozmixujeme, dochutíme, přidáme smetanu a ozdobíme pokrájenou cibulkou.

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: polévka / vaření / restování

Zapečené brambory s kuřecím masem

Ingredience:

- 1 kg brambor,

- 5 kuřecích řízků,

- 0,5 kg cibule,

- 0,25 kg sýra,

- 0,5 lžičky soli,

- špetka pepře.

Postup:

Kuřecí řízky osolíme, opepříme a po obou stranách na oleji opečeme. V pečicí míse nebo na pekáči maso proložíme bramborami, sýrem, cibulí a zapečeme při 180 stupních dozlatova.

Teplota: 180, 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: hlavní chod / příloha / zapékání, opékání

Bramborový perník

Ingredience:

- 450 g hladké mouky,

- 450 g polohrubé mouky,

- 300 g moučkového cukru,

- 300 g vařených brambor,

- 20 ml oleje,

- 20 ml mléka,

- 2 vejce,

- 1 prášek do pečiva,

- 3 lžíce kakaa,

- hrst hrozinek (dle chuti).

Postup:

Ušleháme vejce s olejem, přidáme jemně nastrouhané brambory, mléko a ostatní ingredience. Na plechu vytvarujeme a pečeme asi 45 min při 170 stupních v troubě. Na vychladlý perník můžeme koupit hotovou polevu, případně ho dozdobit krémem nebo zavařeninou a šlehačkou.

Teplota: 170 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: moučník / vaření / pečení

Video se připravuje ...

Znáte Prostřeno! dobře? Otestujte se v naší nové aplikaci Kvízovník a vyhrajte VIP vstup pro dva na Českého slavíka Mattoni!

Kvízovník vás vezme na Slavíka!



Přečtěte si
katerina1111
14. 11. 2011 • 21:19

kteří alespoň umí pravopis. Celý národ nemá IQ tykve, jako Vaši redaktoři... Číst stále a stále texty s hrubkami je děs!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.