VIDEO Gorilí mládě už pije, ale vyhráno nemá. Návrat ke gorilám bude riskantní | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

VIDEO Gorilí mládě už pije, ale vyhráno nemá. Návrat ke gorilám bude riskantní

Mládě 24hodin po narození
Mládě 24hodin po narození (Miroslav Bobek)

Gorilí miminko, které se narodilo v pražské zoo v úterý odpoledne a jež máma Bikira odmítla, je stále v inkubátoru. Ošetřovatelé už ho začali krmit umělou náhražkou mateřského mléka. Nyní zvažují další postup, jak ho zachránit a vrátit zpět do světa goril.

„Pokud se schopnost mláděte udržet tělesnou teplotu v nejbližších dnech alespoň poněkud zlepší, pokusíme se ho přiložit k Bikiře. Bude to spojeno s rizikem a šance na úspěch nebude vysoká, ale chceme, aby z mláděte vyrostla gorila s chováním gorily, nikoli domácí mazlíček nucený prožít celý život s lidmi,“ řekl dnes novinářům ředitel zoo Praha Miroslav Bobek.

Pokud ho máma opět odvrhne a mládě přežije, nebo s ohledem na jeho zdravotní stav nebude možné se o návrat k matce pokusit, chtějí chovatelé gorilího chlapečka odvézt do chovatelského zařízení v zahraničí, kde jsou nejen optimální podmínky k umělému odchovu, ale zejména skupina goril vhodnější pro jeho přijetí, než je pražská. O tom, jaký postup zoo zvolí rozhodne zdravotní stav mláděte. Podle Bobka by mělo být v této věci jasno do týdne.

Video se připravuje ...




Autor:  vet

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.