Pohřeb Bořivoje Navrátila: Proč nepřišla Maciuchová? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pohřeb Bořivoje Navrátila: Proč nepřišla Maciuchová?

Katafalk zaplavily smuteční věnce. Od vnoučat, dětí, z divadel, kde Navrátil působil, či od ministerstva kultury.
Katafalk zaplavily smuteční věnce. Od vnoučat, dětí, z divadel, kde Navrátil působil, či od ministerstva kultury. (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, foto pro Aha! – Pavel Machan, ČTK – Michal Kamaryt)

Na pohřeb herce Bořivoje Navrátila (†78) do pražských Strašnic dorazilo mnoho osobností z českého showbyznysu, bohužel ta nejdůležitější mezi nimi chyběla – Hana Maciuchová (65). Kvůli natáčení. Nikdo by přitom nečekal, že tato kolegyně a nejlepší přítelkyně, s níž se »kapitán Bařinka« dlouho potkával v seriálové Ulici, poslední rozloučení ze svého diáře vypustí...

„Jsem z toho zdrcená! Měli jsme spoustu společného. Je to velká tragédie. Zatím si to ještě neuvědomuji, ale časem to přijde. Bořivoj byl úžasný člověk a bude nám moc chybět,“ řekla deníku Aha! herečka Carmen Mayerová (67), která přišla svého kolegu pochovat v klidu.

Obřad trval 30 minut, přišlo kolem tří set lidí, včetně kolegů z nekonečného seriálu Ulice, kde Navrátil hrál několik let kapitána Bařinku. „Bořivoj nám v Ulici bude velice chybět. Byl to úžasný člověk, který měl srdce na pravém místě,“ svěřila se herečka Pavla Tomicová (49), která u rakve začala plakat.

Herečka Hana Maciuchová na pohřeb bohužel nedorazila, což nikdo nečekal. Přítomní hosté na pohřbu Hanu vyhlíželi a nikdo nechápal, že dala přednost natáčení před pohřbem velkého přítele! „Natáčím, ale budu na Bořivoje myslet. Vždy na něj budu vzpomínat jako na statečného člověka,“ řekla Maciuchová serveru Blesk.cz.

Na pohřeb ale dorazili Michal Novotný (32), Martina Hudečková (47), Monika Zoubková (35), která v kočárku přivezla svou dceru Stellu, nebo Jan Potměšil (45).

Josef Somr: Tohle je pro mě velká tragédie!

Nejvíce na pohřbu Bořivoje Navrátila plakal Josef Somr (77). Zahalen do černého pláště, smrt nejlepšího přítele oplakal. Ještě aby ne, když téměř celý život prožil s Navrátilem. Už na škole spolu studovali a byli nejlepšími kamarády. Poté získali angažmá v moravském divadle.

„Je to pro mě veliká tragédie. Zatím se s tím nedokážu smířit. Bořivoj pro mě znamenal opravdu hodně. Prožili jsme spolu v přátelství téměř celý život. Bude nám všem chybět,“ řekl se slzami v očích Somr.



Přečtěte si
juanab
9. 11. 2011 • 08:57

Jenomže na natáčení není jenom ona, natáčecí plány se dělají týdny až měsíce dopředu a pokud se např. netočí v ateliérech (a i tam je to problém), ale v exteriérech nebo pronajatých reálech, tak prostě není možné, aby produkce na tyhle náhlé události reagovala a kvůli jedinému člověku, který chce jít na pohřeb všechno měnila. Ano, pokud jde o přímého rodinného příslušníka snaží se to řešit aspoň přeházením denního plánu (tj. scény, v kterých je dotyčný/-á přehodit na později), ale i to je dost velký problém. Takže ani tak nejde o to, co by chtěla nebo nechtěla paní Maciuchová, ale o fungování celé natáčecí mašinérie. Něco jiného by bylo, kdyby zkoušela v divadle, tam jsou ty změny mnohem jednodušší a obvykle není problémy se ze zkoušky omluvit. Tak jí hned nenapadejte, když o tom evidentně houby víte.

elis3
8. 11. 2011 • 13:23

Je to tím, že jsou to známé osoby, proto se o nich mluví, ale věk na to měl,kdyby byl mladší, pak by to byla tragedie

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.