Poslední rozloučení s Olegem Reifem: Troška se zhroutil nad urnou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poslední rozloučení s Olegem Reifem: Troška se zhroutil nad urnou!

Dojatý Zdeněk Troška během obřadu zahrál i na varhany.
Dojatý Zdeněk Troška během obřadu zahrál i na varhany. (Aha! – Marek Pátek, foto pro Aha! – Pavel Machan, Martin Martin Mithofer)

V pražském kostele Jana Křtitele Na Prádle proběhlo poslední rozloučení s hercem a režisérem Olegem Reifem (†83), který minulý týden podlehl těžké cukrovce.

Se smuteční řečí vystoupil i režisér Zdeněk Troška (58), který Reifa proslavil ve svých komediích »Slunce, seno...«, v nichž mu dal roli papaláše Pláničky. Svůj projev ale režisér nedokončil – rozplakal se a musel se posadit zpět do lavice.

Zdeněk Troška chtěl být ve své řeči usměvavý, prý by si to tak Oleg přál. Jenže to neustál... Přemohl ho nezadržitelný příval slz.

„Setkali jsme se ještě deset dní před jeho smrtí. Přál si, abych ho doprovodil do Úval. Tam se narodil, na místním nádraží, protože jeho maminku nestihli odvézt do nemocnice. Sršel humorem a vtipem. V životě by mě nenapadlo, že tu za deset dní nebude...,“ řekl nám pak zdrcený Troška, který během posledního rozloučení zahrál také na varhany.

Reif podle Trošky před smrtí nebojoval jen s těžkou cukrovkou, kvůli které přišel o obě nohy, ale také s nemocnýma očima. „Před půl rokem byl na operaci a viděl pak jen na jedno oko. Jeho dlouholetá přítelkyně Marie Havlíková, jeho anděl strážný, tak byla jak jeho nohama, tak i očima,“ popsal Troška.

„Nedávno mi volal! A vůbec na nic si nestěžoval...,“ zdráhal se uvěřit kamarádově skonu slavný režisér Jiří Krejčík (93).



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.