PROSTŘENO: Vzpoura u Moniky – hosté odmítli jíst klokana! +RECEPTY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

PROSTŘENO: Vzpoura u Moniky – hosté odmítli jíst klokana! +RECEPTY!

Monika chtěla překvapit klokanem a pštrosem...
Monika chtěla překvapit klokanem a pštrosem... (TV Prima)

Snaha zprostředkovat soutěžícím nový gurmánský zážitek se Monice nevyplatila. Když prozradila, že naservírovala klokana a pštrosa, Tereza s Marcelou s opovržením odložily příbory.

Na exotická zvířátka prostě hosté neměli chuť. Monika si pro jistotu připravila i vepřovou panenku, ale ta už soutěžícím pořádně leze krkem, protože se tento týden servírovala bez výjimky každý den. Páteční hostitelka ale připravila překvapení, které nakonec pokazilo náladu u společného stolu.

Monika ve svém menu hlavní chod tajně označila jako »tři druhy masa«, a tak nikdo netušil, že si pořídila klokana a pštrosa. K odhalení došlo až poté, co hosté ochutnali pár soust.

„Okamžitě jsem založila příbor. Kdybych to snědla, tak okamžitě zvracím a dostanu hysterický záchvat,“ řekla znechuceně Tereza. A stejně se zachovala i Marcela, jíž klokaní maso připomínalo krysu. „Nemluvte o tom, mně je fakt špatně,“ ukončila diskuzi o masu. A to se ještě dodatečně dozvěděla, že Monika měla v záměru servírovat i krokodýla!

Atmosféru před vyhlášením vítěze spravila alespoň zmrzlina, kterou Monika překvapivě nekoupila v obchodě, ale vlastnoručně ji vytvořila. Arogantní Eva už se sápe po výhře, ale ještě není o všem rozhodnuto.

Kdo si v Praze odnese 40 tisíc korun? Sledujte páteční Prostřeno na Primě!

Anketa

Který soutěžící si nejvíce zaslouží výhru?
Celkem 1619 hlasujících

UVAŘTE SI MONIČINO MENU!


Kuřecí koktejl s rozpečenou bagetkou

Ingredience:
500 g kuřecího masa
1 konzerva ananasu
1 kelímek zakysané smetany
1 pytlíček majonézy
špetka soli
0,5 lžičky pepře
1 bageta
2 lžíce olivového oleje
Postup:
Kuřecí maso (prsa) uvaříme v osolené vodě a nakrájíme na kostičky.
Přidáme nakrájený ananas, zakysanou smetanu a dvě lžíce majonézy.
Osolíme a opepříme dle chuti. Francouzkou bagetu nakrájíme na asi
dvoucentimetrové plátky a rozpečeme je v troubě (trochu je pokapeme
olivovým olejem).
Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: chlazení / předkrm / vaření

Kuřecí polévka s nočky

Ingredience:
0,5 kg kuřecího masa
1 mrkev
0,5 petržele
0,5 celeru
2 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
150 g krupičky
2 vejce
5 snítek zelené petržele
Postup:
Uvaříme kuřecí maso a nakrájíme ho na kostičky. Vývar dochutíme
kostkou bujonu. Zeleninu nastrouháme a pomalu uvaříme ve vývaru.
Uděláme nočky z krupičky a vajec, jemně nakrájíme petržel. Lžičkou
děláme nočky a vkládáme do vývaru, který dochutíme solí a pepřem.
Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: polévka / vaření

Tři druhy masa s dřevorubeckými bramborami, zeleninový salát

Ingredience:
300 g pštrosa
300 g klokana
300 g vepřové panenky
1,5 kg brambor
150 g slaniny
1 cibule
1 svazeček tymiánu
1 lžíce soli
1 lžička pepře
3 lžíce olivového oleje
1 salátová okurka
5 rajčat
3 barevné papriky
Postup:
Maso osolíme, opepříme a necháme odpočinout. Nakrájíme
medailonky, které před podáváním rychle po obou stranách
osmahneme.
Brambory uvaříme ve slupce – ne úplně doměkka – a nakrájíme je
na centimetrové plátky. Na pánvi osmažíme nakrájenou cibulku se
slaninou. Plech poklademe plátky brambor, pokapeme olivovým
olejem, přidáme tymián a ke konci zapékání přidáme vrstvu osmažené
slaniny s cibulkou.
Na salát promícháme nakrájená rajčata, okurku a papriky. Zeleninu
osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
Teplota: 160 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: hlavní chod / příloha / salát / vaření / restování /
zapékání

Zmrzlina s horkými malinami


Ingredience:
1 l zmrzliny
250 g malin
3 lžíce cukru krystal
4 lžíce likéru
5 – 10 lístečků máty
Postup:
Na pánvi necháme trochu zkaramelizovat cukr, přidáme likér a
opláchnuté maliny. Prohřejeme a zamícháme. Ze zmrzliny uděláme
kopečky a horké maliny přelijeme přes zmrzlinu. Ozdobíme zelenou
mátou.
Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30–60 minut
Čas vaření: do 30 minut
Recipe category: chlazení, mrazení / moučník / vaření




Přečtěte si
teufel
5. 11. 2011 • 14:08

Souhlasím do puntíku,paní Eva je na zabití,neskutečně odporná,arogantní a slizká osoba.

oooo.
4. 11. 2011 • 17:16

pozoroval jsem už delší dobu, co gurmán to "český Honza" nejradši klasickou českou kuchyni Náhodou klokan je výborný i pštros, ale musí se umět upravit v lahodný pokrm. A miluju mořské plody, pro negurmány je to od Trošky "fuj Pepo jestli mi to vezmeš do huby , už tě nikdy nedám pusu!" chtěl bych vidět co by gurmáni dělali, kdybych jim to předložil by utíkali

bobina
4. 11. 2011 • 15:54

aa v této partě se bohužel zjevili dva odporní "nadlidé" z kterých je mi šoufl! Paní "inženýrka Evička" Je tak trochu exot sama o sobě! Tak arogantního,sebestředného,namyšleného a závistivého člověka jsem za svůj život mockrát nepotkala. Nejvíce se však těším na twen okamžik až se dnes dozvíme vítěze . Doufám že superinteligentní Evičku tlusto.pr.de.latku trefí šlak! Byla by to služba lidstvu,protože lituji ty,kteří se musí pohybovat v její blízkosti. Já bych jí tu její opuchlou škodolibou hubu oplácala po dvou minutách! Bohužel vyhraje upocený,beďákovitý teplajzník,který je podobná nátura jako "Bohatá a chytrá Evička", jen s tím rozdílem,že on je prostá,vyvařená trubka,která ale všechno ví a zná a udělal by lépe! To,jak se vyznamenal tím,že koupil vodku a demonstrativně naléval sobě a své kopii Evičce jenom ukázalo na to,že je to obyčejný vidlák,bez charakteru a úcty!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.