Zámecká restaurace Zdeňka Pohlreicha ve Švýcarsku: Šéfe, to je drahota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zámecká restaurace Zdeňka Pohlreicha ve Švýcarsku: Šéfe, to je drahota!

Poslední velká akce, která se konala v šéfově restauraci ve Švýcarsku, byla jeho vlastní svatba.
Poslední velká akce, která se konala v šéfově restauraci ve Švýcarsku, byla jeho vlastní svatba. (pro Aha! – Petr Podroužek)

Ryze český personál v Pohlreichových službách může na břehu Bodamského jezera ve Švýcarsku akorát tak mastit karty. „Restaurace TriBeCa? To ani nevím, že něco takového tady vůbec je,“ koukal na nás překvapeně obyvatel městečka Romanshorn.

„Bývalo tady plno, ale nyní sem zavítá někdo spíše výjimečně. Najíst se přijde málokdo. Bydlí v okolí buď starší lidé nebo ještě ti školou povinní,“ řekl Aha! číšník s visačkou Pavel.

Zatímco v létě se mělo po »place« co ohánět pět číšníků, nyní jsou i tři moc. Skončila sezona a dalších sedm měsíců tu bude pusto a prázdno. Ani česká svíčková, staropramen nebo becherovka sem nikoho netáhne.

„Snad se to zlepší. Uvidíme v zimě. Jezero prý nezamrzá, takže sem ani nepřijdou lidé bruslit. Nikdo neví, co nás čeká,“ říká Pavel.Má nyní aspoň čas se zdokonalovat ve specifické švýcarské němčině. Nebo může sáhnout do naaranžované knihovny s hodně starou četbou, jakou je třeba Kniha vzpomínek od Svatopluka Čecha.

Bodamské jezero opouštějí v současné době i ti nejvěrnější jachtaři. Pomalu zde nepotkáte živáčka. Vydat se sem na pár dnů ale nemá cenu. Není totiž kde složit hlavu. V zámečku, jehož součástí restaurace TriBeCa je, se totiž neubytovává. A lepší to hned tak nebude.

Ještě je třeba dotáhnout zdárně věci kolem prodeje a převodů všech prostor na nové majitele, tedy Zdeňka Pohlreicha a Lukáše Koubka, manažera restaurace a kavárny Imperial. V pokojích u restaurace je vidět, že se v nich před časem bydlelo, přesto by potřebovaly rekonstrukci.

Pohlreich s Koubkem se mají teď co ohánět, aby ztrátový podnik ve Švýcarsku měli z čeho dotovat.



Přečtěte si
avina
11. 11. 2011 • 01:27

Nic moc-v pořadu převažuje jeho sprosté osočování,šklebení...je odporný,přepínám.Divím se,že to vysílají-jsou tam jen závěry sprostých slov vola P.,jinak nic moc-znám lepší z restaurace.

herecka
5. 11. 2011 • 23:10

Kdo se směje naposled, ten se směje nejlépe ! Než zas bude v televizi lidi vulgárně ponižovat a rozdávat ty svoje trapné rozumy, napřed si zameť před svým prahem.

illis
5. 11. 2011 • 17:08

toť vše. Zmrzlinový pohár nic světového, ovoce se zmrzlinou a šlehanou smetanou dělám také. Mnohem hezčí by to bylo podávané ve skleněném poháru. Co Pohlreich čekal, že tam bude mít davy lidí. Když si vzpomenu, jak se on a jeho paní vymódili na vlastní svatbu, škoda slov. On vypadal jak oblečený na procházku kolem hřbitova a dál do polí.

salamandr1
5. 11. 2011 • 09:49

Všude sebevědomě kritizuje, vulgárně nadává a sám se dostl do sraček. Nejspíš nebude taková úžasná jednička za jakou se vydává. Je to obyčejná hulvátská nula, která si díky TV začala hrát na celebritu.

tajna1509
4. 11. 2011 • 17:36

ano 28.50 franku je dost ja ziji ve svycarsku a opravdu posledni rok nic moc jsem tady uz mnoho let kousek od pana kuchare stejny kanton

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.