Zámecká restaurace Zdeňka Pohlreicha ve Švýcarsku: Šéfe, to je drahota!
Ryze český personál v Pohlreichových službách může na břehu Bodamského jezera ve Švýcarsku akorát tak mastit karty. „Restaurace TriBeCa? To ani nevím, že něco takového tady vůbec je,“ koukal na nás překvapeně obyvatel městečka Romanshorn.
„Bývalo tady plno, ale nyní sem zavítá někdo spíše výjimečně. Najíst se přijde málokdo. Bydlí v okolí buď starší lidé nebo ještě ti školou povinní,“ řekl Aha! číšník s visačkou Pavel.
Zatímco v létě se mělo po »place« co ohánět pět číšníků, nyní jsou i tři moc. Skončila sezona a dalších sedm měsíců tu bude pusto a prázdno. Ani česká svíčková, staropramen nebo becherovka sem nikoho netáhne.
„Snad se to zlepší. Uvidíme v zimě. Jezero prý nezamrzá, takže sem ani nepřijdou lidé bruslit. Nikdo neví, co nás čeká,“ říká Pavel.Má nyní aspoň čas se zdokonalovat ve specifické švýcarské němčině. Nebo může sáhnout do naaranžované knihovny s hodně starou četbou, jakou je třeba Kniha vzpomínek od Svatopluka Čecha.
Bodamské jezero opouštějí v současné době i ti nejvěrnější jachtaři. Pomalu zde nepotkáte živáčka. Vydat se sem na pár dnů ale nemá cenu. Není totiž kde složit hlavu. V zámečku, jehož součástí restaurace TriBeCa je, se totiž neubytovává. A lepší to hned tak nebude.
Ještě je třeba dotáhnout zdárně věci kolem prodeje a převodů všech prostor na nové majitele, tedy Zdeňka Pohlreicha a Lukáše Koubka, manažera restaurace a kavárny Imperial. V pokojích u restaurace je vidět, že se v nich před časem bydlelo, přesto by potřebovaly rekonstrukci.
Pohlreich s Koubkem se mají teď co ohánět, aby ztrátový podnik ve Švýcarsku měli z čeho dotovat.