Anna K. vydává desku: Tvořila ji v slzách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Anna K. vydává desku: Tvořila ji v slzách!

Rok 2011, říjen - Aktuální fotka zpěvačky Anny K. Prý se už cítí absolutně skvěle!
Rok 2011, říjen - Aktuální fotka zpěvačky Anny K. Prý se už cítí absolutně skvěle! (pro Aha! – G. Tačevski)

Zpěvačka Anna K. (45) po těžké nemoci, kdy bojovala s rakovinou prsu, vydává se svým životním partnerem Tomášem Varteckým (41) novou desku, v pořadí již osmou!

Za nejoblíbenější píseň sama zpěvačka označuje singl Píseň o slzách, kterou pro ni složil Robert Kodym (44) z kapely Wanastowi vjecy.

„Tahle píseň vznikla v době, kdy jsem procházela těžkou životní zkouškou, a proto je pro mne velmi, velmi osobní. Mám ji natočenou už dlouho a čekala jsem, až se na ni budu cítit. Napsal ji můj přítel Robert Kodym po jednom našem dlouhém telefonickém rozhovoru, a dokonce použil do textu některé z esemesek, co jsme si vyměnili,“ řekla deníku Aha! držitelka ceny Anděl za nejlepší zpěvačku.



Přečtěte si
petrdo
17. 11. 2011 • 17:54

Jako zamlada Wanastowi Vjecy přežily loňský odchod baskytaristy P.B.Ch., což je dobrá zpráva nejenom pro jejich fanoušky, ale i pro příznivce pravověrného rocku inspirovaného v 70. a 80. letech minulého století. Avízuje to již úvodní riff alba, syrový start písně Letíme na Wenuši. Poté to připomenou i další skladby, zejména ty ve druhé polovině kolekce, které jsou v porovnání s tou první tvrdší a syrovější. Sympatickou tečkou alba je coververze hitu Plastika Bertranda z roku 1977 Ca plane pour moi, legrace, jež připomíná punkovou dobu vzniku Wanastowek. Robert Kodym je dlouhodobě nesmírně talentovaný autor. Umí napsat plnokrevnou rockovou pecku (Letíme na Wenuši, Kulomet, Pod zemí mám swůj ráj), a dovede jí dát i sametový popový háv (Korálky z karneolu, Krew a stopy čarodějných bylin). Jeho texty jsou plné neotřelých obratů, postupů a slov. Ty k tvrdším skladbám jsou patřičně syrové a bláznivé (Sereblity), ty k popovým zase malebné až romantické (Veronika) Wanastowi Vjecy jsou nadčasová kapela. Písně, které jsou na novince, mohla mít klidně na albech z devadesátých let. Ctí totiž kořeny, neuniká jim kvůli pokročilému času, a proto zní stejně svěže jako zamlada. Nadto žongluje schopností vskutku vzácnou: umí napsat a zaranžovat dobrou písničku. (jaš)

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.