Naďa Urbánková: Tu mrchu rakovinu jsem vyhnala pryč! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Naďa Urbánková: Tu mrchu rakovinu jsem vyhnala pryč!

Naďa Urbánková
Naďa Urbánková (Martin Hykl)

Zpěvačka a herečka Naďa Urbánková (72) si v posledních dvou letech prošla životním peklem. Onemocněla rakovinou, přišla o oba prsy, o vlasy, ale dobrá nálada a chuť do života jí zůstaly. Jak přiznává, bez víry, dcery Jany Fabiánové (33) a své milované práce by to asi jen těžko zvládla...

Nadě Urbánkové diagnostikovali rakovinu v obou prsou při běžné preventivní prohlídce. „Řekla jsem si: Holka, už máš věk, měla by ses taky nechat vyšetřit, jestli je všechno v pořádku. Dnes vím, že to bylo boží vnuknutí a že jsem si tím zachránila život,“ vzpomíná.

Když jí lékaři oznámili hrůzný nález, Naďa to přijala bez mrknutí oka. „Jen jsem se jich zeptala, kolik mám ještě času. Na to mi neodpověděli, ale dali mi naději a s ní jsem šla do boje. Nakonec jsem tu mrchu nenasytnou, s pomocí skvělých doktorů a sestřiček, vyhnala!“ říká s odstupem dvou let.

Že během chemoterapií přišla o vlasy, vyřešila šalamounsky – pořídila si paruky téměř nerozeznatelné od jejích vlastních vlasů. „Jen se mi v tom ale potila hlava,“ vzpomíná. „Dneska už zase volně dýchám a podle lékařů jsem čistá a mám výborné hodnoty. Ale hlídat se to musí stále a musím docházet na pravidelné kontroly,“ upozorňuje Naďa.

To, že jako žena kvůli rakovině přišla o oba prsy, neřeší. „V mém věku jsou mi už k ničemu, aspoň je s sebou nemusím všude tahat,“ říká s nadsázkou. „Důležité je, že jsem přežila, že mi Bůh dal tu šanci, a že mám možnost na tom světě ještě chvíli být. Změnila jsem i jídelníček, téměř nejím maso a snažím se o sebe trochu víc pečovat,“ dodává Naďa Urbánková.



Přečtěte si
daiena
28. 10. 2011 • 01:59

despoto, s tímhle přístupem by tebe nemoc čapla hned za zadek znova

daiena
28. 10. 2011 • 01:59

a sekne jí to

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.