Těžce nemocná Jana Hlaváčová: Pomoc hledá u Jiráskové! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Těžce nemocná Jana Hlaváčová: Pomoc hledá u Jiráskové!

Jana ještě v první polovině roku stihla natočit televizní film, už tehdy však byla spolupráce s ní komplikovaná.
Jana ještě v první polovině roku stihla natočit televizní film, už tehdy však byla spolupráce s ní komplikovaná. (Aha! – Marek Pátek, TV Nova)

Těžce nemocná Jana Hlaváčová (73), která trpí Parkinsonovou chorobou, se uzavřela před světem. I těch několik málo lidí, jimž bylo dovoleno s ní ještě před měsícem komunikovat, teď naráží na neproniknutelnou zeď mlčení – tou se paní Jana obklopila kvůli silným depresím.

Jedinou, kdo má k trpící kamarádce přístup, se stala Jiřina Jirásková (80)! Ta se snaží vyléčit nemocnou duši paní Jany...

Jirásková a Hlaváčová jsou letité kolegyně z pražského Divadla na Vinohradech, a byla to právě Jirásková, kdo médiím zprávu o vážném zdravotním stavu kolegyně přinesl. Teď se stala jedinou, s kým je Hlaváčová ochotna komunikovat – právě Jiráskové se jako jediné kromě svého manžela Luďka Munzara (78) či dcery Báry Munzarové (39) svěřuje s aktuálními potížemi, které ji trápí.

„Musíme čekat,“ krčí Jirásková rameny a více o kamarádčině stavu nechce prozrazovat – ví, že paní Jana potřebuje zejména klid.

Kromě klidu, zdá se, Hlaváčová potřebuje i spřízněnou duši, která jí břímě nemoci pomáhá nést. „Každý den si telefonují, a jejich hovory trvají i hodinu. Jana se potřebuje vypovídat, a zároveň u sebe nikoho nechce. Je ve stavu, v jakém dámy nerady vycházejí na veřejnost. Má časté třasy, a její trápení se celkově projevuje na její vizáži,“ říká zdroj z okolí rodiny.

„Nedávno se zdálo, že to nejhorší pomalu polevuje, bohužel s příchodem podzimního počasí se deprese zase začaly prohlubovat. A stav psychiky má na nemoc přímý vliv,“ dodává náš zdroj.

Parkinsonova choroba, která zasahuje centrální nervovou soustavu a při níž dochází k úbytku nervových buněk, způsobuje poruchy hybnosti i potíže s artikulací. Na tuto chorobu dosud neexistuje účinná léčba, lze jen zmírnit její příznaky...

Jiřina Jirásková - legendární herečka a ikona Divadla na Vinohradech. Veškeré aktuality o herečce sledujte na http://www.ahaonline.cz/jirina-jiraskova



Přečtěte si
daiena
28. 10. 2011 • 01:56

a co ty víš, co se může z fleku vyskytnout za pomoc.............. cynicky píšeš ty, sorrky

daiena
28. 10. 2011 • 01:54

měla přijmout pomoc od paní Pilarové, kvalitní léčitelství má výsledky této choroby výtečné. Moc bych ji přála, aby to vyzkoušela, nepokazí se nic, jen může být třeba lépe. I časopis Regenerace má v redakci kontakty na uznané alternativní odorníky (rozdělené podle diagnóz) .......... nám se to 100% vyplatilo, ani náš problém medicína už neuměla. Paní Jano, mám Vás moc ráda ......... zkuste to

janova
27. 10. 2011 • 20:03

Jak je asi člověku, který si o sobě musí číst takovéhle věci? I herci jsou jenom lidé a nemoci se jim nevyhýbají. A já jí přeji hlavně klid.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.