Hanka Křížková: Rakovina jí vzala děti. Hlavně žádný stres, radí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hanka Křížková: Rakovina jí vzala děti. Hlavně žádný stres, radí

S lékařem Pavlem Bočkem jezdí s onkologicky nemocnými dětmi k moři.
S lékařem Pavlem Bočkem jezdí s onkologicky nemocnými dětmi k moři. (pro Aha! – Marek Hofman, ara)

Rodačka z jihočeských Strakonic, herečka a hlavně zpěvačka Hanka Křížková (55) je jednou ze slavných osobností, která poznala na vlastní kůži, jaké to je onemocnět zhoubnou nemocí.

Dnes se snaží žít zdravě, pozitivně myslet a hlavně chránit se před rakovinou – vyhýbá se stresům, neboť právě ty jsou prý největším spouštěčem zhoubné nemoci.

Hanka kvůli rakovině děložního čípku, který jí před lety lékaři diagnostikovali, přišla o možnost mít děti. Jak sama říká, naučila se s tím žít, i když ji to moc trápilo. Je ale ráda za to, že dostala šanci.

„Člověk nemůže mít v životě všechno, a tak jsem asi dostala na vybranou a dostala šanci přežít. S odstupem času vím, že je to samozřejmě smutné, že děti nemám, ale na druhou stranu se snažím dělat radost a dávat lásku i jiným dětem,“ řekla Aha! Křížková.

Každoročně tak jezdí s lékařem Pavlem Bočkem jako patronka a »teta« k moři s dětmi, které bojují se zákeřnou nemocí.

„Je úžasné pozorovat ty dětičky, jak si rády hrají, jsou veselé, smějí se a mají radost z každé maličkosti. Přitom sotva se narodily, už musí bojovat o život. Snažíme se je proto s kamarády vždy rozesmát a udělat je co nejšťastnější, a to mi dává velkou sílu,“ podotkla Křížková.

Svůj zdravotní stav i po dvou letech, kdy pro Aha! podrobně o nemoci promluvila, stále sleduje, chodí na kontroly a snaží se žít tak, aby eliminovala možnost znovu onemocnět.

„Snažím vyhýbat se stresovým situacím, zbytečným konfliktům a hloupým lidem. Ne vždycky se to daří, ale snažím se dělat vše proto, aby ty náporové stresy nebyly, protože to jsou ve většině případů spouštěči takových vážných onemocnění,“ radí zpěvačka.

Úplně klid od lékařů ale nemá. Letos podstoupila operaci náhrady kyčelního kloubu a dodnes ještě rehabilituje. „Za nějaký čas mne čeká ještě výměna kolene,“ říká.



Přečtěte si
honzadv
26. 10. 2011 • 11:12

a skvěle zpívá!! Je to takové sluníčko, mám ji moc rád.

aveneta
26. 10. 2011 • 07:03

Operaci měla před pár lety a je jí 55 let, proč neměla děti do třícítky, to šlo o kariéru že a pak na stará kolena to svádí na operaci krerou měla skoro v padesátce v této době by již děti neměla, blbé výmluvy!!!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.