PROSTŘENO u Jakuba: Je to na zes*ání, tvrdí Alois +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

PROSTŘENO u Jakuba: Je to na zes*ání, tvrdí Alois +RECEPTY

Jakub u Aloise moc neuspěl
Jakub u Aloise moc neuspěl (TV Prima)

Alois se opět u stolu projevil jako hulvát a Jakobovo pracně vytvořené menu odsoudil svým hospodským slovníkem. „To si zase budu muset dát večer klobásu,“ prohlásil zklamaně řezník odmítající v kuchyni jakékoliv experimenty.

Jakub si dal na své hostině hodně záležet, ale nepočítal s tím, že se u jeho stolu objeví Alois, jemuž se příčí zelenina i dezerty. Jediné maso z jeho čtyřchodového menu představoval tuňák, jímž Alois opovrhoval už o den dříve u Matěje.

„Já si myslím, že je to tak na zes*ání toto,“ reagoval nevděčný host po odhalení předkrmu, do něhož Jakub zapekl cuketu, rajče, žampion a mozzarellu. Aloisovi se navíc nezdály houby, které nebyly zbavené slupky. „Táhne se to jako sopel,“ pohoršoval se, a na závěr přišel s objevnou myšlenkou: „Teplý předkrm mi nechutnal, protože nebyl teplý. Byl spíš vlažný.“

Další šok na něj čekal později, když Jakub tuňáka podával s vanilkovou kaší a citrusovým pyré, které bylo podle Aloise »kyselé jak sviňa«. Toto zpestření neocenil ani Matěj a citrusové pyré ze svého steaku seškrábal.

Zvedne hostům náladu ochutnávka vín? To sotva, protože oblíbenou odrůdou Aloise je »krabičák« a nezletilý Matěj má alkohol ještě zapovězený. Dokáže Jakub ustát své zklamání? Sledujte Prostřeno na Primě!

UVAŘTE SI JAKUBOVO MENU!

Zeleninový salát


Ingredience:

5 rajčat

1 okurka

1 lžíce bylinkového dresinku

2 lžíce olivového oleje

1 lžíce octa

1 lžíce citronové šťávy

Postup:

Zeleninu nakrájíme a smícháme s ušlehaným dresinkem.

Teplota: 0 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Recipe category: bez vaření / předkrm / salát

Smažené a pečené rajče a cuketa, žampiony s mozzarellou a rajčatovou omáčkou

Ingredience:

4 rajčata

1 cuketa

5 žampionů

2 mozzarelly

1 rajčata v konzervě

3 stroužky česneku

hrst bazalky

0,5 lžičky soli

špetka pepře

Postup:

Rozkrájíme cuketu, mozzarellu, rajčata a žampiony na plátky. Mezi dva

kousky zeleniny dáme vždy plátek sýra, končíme žampionem. Všechnu

zeleninu osmažíme na pánvičce a po naskládání na sebe dáme zapéct.

Polijeme rajskou passatou z plechovky, kterou ještě tepelně upravíme a

dochutíme.

Teplota: 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká/ italská

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: předkrm/ restování / zapékání


Vanilková kaše a tuňák, citrusové pyré, fazolové lusky ve slanině

Ingredience:

5 filetů z tuňáka

1 kg brambor

200 ml mléka,

1 vanilka

1 majonéza

1 citron

1 pomeranč

500 g fazolových lusků

200 g anglické slaniny

Postup:

1. Z uvařených brambor a horkého mléka ušleháme bramborovou kaši a

přidáme do ní vanilku.

2. Pět tuňákových filetů obalíme ve směsi hladké mouky, bylinek a

sezamových zrníček, osolíme, opepříme a osmažíme na oleji na pánvi.

3.Majonézu a šťávu z citronu a pomeranče smícháme a získáme pyré na

dochucení ryby.

4. Fazolové lusky zabalíme do slaniny a necháme zapéct v troubě.

Teplota: 160 a 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: hlavní chod / marináda / příloha / ryby / restování / vaření



Krém karamel

A další krém, tentokrát francouzský. Ti mladí chlapci se ale cítí…

Ingredience:

5 vajec

0,5 l mléka,

150 g cukru,

1 vanilka

1 citron

1 hotový karamel

Postup:

1. Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr.

2. Vajíčka vyšleháme s cukrem. Litr mléka s citronovou kůrou a vanilkou

přivedeme k varu. Necháme chvíli odstát a vychladnou tak na 80 stupňů, aby

se vejce nesrazila. Vyšlehaná vejce s cukrem smícháme se směsí mléka,

citronu a vanilky.

3. Spodek formy vyplníme asi 0,5 cm tlustou vrstvou hotového karamelu a

vlijeme smíchanou směs vyšlehaných vajec a uvařeného mléka s vanilkou a

citronovou kůrou. Pečeme hodinu při 160 stupních ve vodní lázni!

4. Necháme vychladnout a v lednici ztuhnout alespoň půl dne.

Teplota: 80 a 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: francouzská

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 1–2 hodiny

Recipe category: chlazení / moučník / vaření

 

 



Přečtěte si
lysohlavek02
27. 10. 2011 • 15:43

.bylo by to zajímavý kdyby si v rámci zábavní vložky navzájem s tím druhým kolouškem protáhli ánusy a jako sladkou tečku by si olízali zahovně.ný údy....aspoň by ses něčemu přiučila ty sádelnatá hajtro !

lysohlavek02
26. 10. 2011 • 14:10

..zalez do hajzlu a zavři za sebou dekl ty hnído zapařená!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.