Bořivoj Navrátil a jeho boj s rakovinou: Proč odešel ze sanatoria... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bořivoj Navrátil a jeho boj s rakovinou: Proč odešel ze sanatoria...

Bořivoj Navrátil
Bořivoj Navrátil (Aha! Martin Hykl, ara)

Zpráva o odchodu ze sanatoria rakovinou tlustého střeva zmítaného herce Bořivoje Navrátila (78) šokovala nejen jeho blízké a kolegy.

Proč v pátek po poledni opustil Institut onkologie a rehabilitace v Nové Vsi pod Pleší, kam se musel uchýlit právě proto, že po ochabnutí orgánů nebyl schopen žít bez nepřetržité pomoci? Je snad jeho zdravotní stav tak špatný, že se chystá zemřít v rodinném kruhu?

„To ne, jeho stav byl naopak nyní dlouhodobě dobrý, proto jsme pana Navrátila propustili do domácí péče,“ řekla Aha! jedna se sester onkologického institutu, která o těžce nemocného herce měsíce pečovala.

Nyní za ni tuto »povinnost« přebral Navrátilův syn Kryštof s rodinou (deník Aha! informoval v sobotu), který si svého otce odvezl domů a doufá, že ho zas brzy nebude muset vézt zpátky.

„Jednou jsme ho již domů pustili, ale musel se vrátit zase zpátky vzhledem k zhoršujícímu se zdravotnímu stavu,“ dodala sestra, která doufá, že se Navrátilův stav skutečně lepší a není to jen pověstný »klid před bouří«, kdy se na smrt nemocnému člověku udělá výrazně lépe a vzápětí zemře.

I přes tuto hrozbu se ale Navrátil nyní cítí dobře jak fyzicky, tak psychicky. Přál by si totiž, aby případně zemřel v kruhu své rodiny a nikoliv opuštěný v nemocnici...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.