Bývalý šéf ČEZu Martin Roman: Tohle bude jeho hrob! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bývalý šéf ČEZu Martin Roman: Tohle bude jeho hrob!

Romanova hrobka ve Velké Chuchli.
Romanova hrobka ve Velké Chuchli. (Aha! – Karel Kopáč, Profimedia.cz, ara)

Veličina mezi současnými manažery Martin Roman (41) už dnes myslí na to, kde po smrti spočine tělo jeho i rodiny. Na hřbitově poblíž své vily v pražské Velké Chuchli buduje hrobku v podobě tmavého kvádru. Ta bude během pár dní hotová.

„Stavba samotná nemá ambice působit okázale, nechce narušovat atmosféru místa. Vstupní průčelí hrobky orientované směrem k hlavnímu vstupu do areálu bude osazeno dveřmi s uměleckou plastikou – reliéfem,“ uvádí stavební rozpis, podle kterého by hrobka měla být do konce října hotova.

Dvě staletí starý hřbitov, který si Roman vybral jako místo posledního odpočinku, není úplně bezvýznamný. Není sice pohřebištěm tolika známých osobností jako je ten na Vyšehradě či na Olšanech, nicméně i zde se najdou pomníky se zvučnými jmény. Leží tu například dirigent Milivoj Uzelac, ale také třeba spisovatel Norbert Frýd.

Hřbitov se zalíbil i filmařům. Proběhl zde například pohřeb v díle Smrt u jezera ze seriálu 30 případů majora Zemana, odehrávají se tu i poslední scény kriminálního filmu Poklad byzantského kupce z roku 1966.

Vila za 100 milionů nedaleko

Hrobka roste na hřbitově, kam by Roman ze své luxusní vily došel v klidu pěšky. Ve Velké Chuchli si totiž před časem postavil supermoderní haciendu za zhruba sto milionů korun.

Ta leží na rozsáhlém pozemku, které patří k nejstřeženějším místům v zemi. Areál je obehnaný třímetrovou kamennou hradbou, co deset metrů, to kovový sloup osázený kamerami.



Přečtěte si
illis
23. 10. 2011 • 17:48

vůbec se mi ta hrobka nelíbí. Černé, ošklivé a vůbec to tam nezapadá, jak pěst na oko . Na našem hřbitově jsou mnohem hezčí velké rodinné hrobky a vůbec nestály tolik peněz. Je vidět, že tohle Martin Roman neřeší, hlavně, že je to velké a drahé , jak se na takového multi pracháče sluší a patří.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.