Nemocný Bořivoj Navrátil: Utekl ze sanatoria! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nemocný Bořivoj Navrátil: Utekl ze sanatoria!

Bořivoj Navrátil bojuje se zákeřnou nemocí – rakovinou tlustého střeva. Už se ale rozhodl, že nemocnic bylo dost.
Bořivoj Navrátil bojuje se zákeřnou nemocí – rakovinou tlustého střeva. Už se ale rozhodl, že nemocnic bylo dost. (Aha! Martin Hykl, ara)

Bořivoj Navrátil (78), který už druhým rokem bojuje se zákeřnou rakovinou tlustého střeva, včera zmizel z nemocnice! Neutekl – jen se rozhodl, že pobyt tam už nemá na jeho stavu co změnit, a on chce maximum zbývajícího času věnovat své rodině a být s ní...

Přestože ještě nedávno se zdálo, že Navrátil chce v sanatoriu strávit zbytek života, aby svou rodinu nezatěžoval, ta se postavila proti. „Syn se o mě úžasně stará, nikdy bych netušil, co v něm mám,“ říká dojatý herec, jehož si před jeho onemocněním zamilovali diváci seriálu Ulice, v němž hrál kapitána Bařinku.

Navrátil Institut onkologie a rehabilitace v Nové Vsi pod Pleší opustil včera po poledni. „Vyzvedl si ho tu syn Kryštof a jel k němu domů. Pana Navrátila jsme tu měli moc rádi. Jednou jsem ho již domů pustili, ale musel se vrátit zase zpátky vzhledem k jeho špatnému zdravotnímu stavu,“ sdělila deníku Aha! jedna se sester onkologického institutu, která chřadnoucímu herci v jeho boji drží palce. O herce se starala od letošního května, kdy přestal být soběstačný.

„Ochably mi orgány. Málem jsem umřel, už jsem nedoufal. Snažil jsem se přežívat ve svém bytě na Vinohradech, ale sám to bohužel už nezvládnu“ přiznal Navrátil tehdy.



Přečtěte si
marie.g
24. 10. 2011 • 22:10

to je asi všude pěkně. Bartošová utíká, Navrítil utíká. To se máme na co těšit. Ale on bude každý jednou pacient, pokud neumře náhle na ulici.

bobina
23. 10. 2011 • 15:47

ale většinou ty slušné a hodné pán bůh povolá k sobě a ty mrchy nám nechá dole. Já panu herci přeji aby byl výjimkou a zůstal dole na zemi a ještě nám něco pěkného zahrál.

silvervoice
23. 10. 2011 • 08:04

1) Na posílení činnosti orgánů v dutině břišní je recept odvozený od Cayceho: V troše ricinového oleje rozmícháme malou kulatou krabičku tygřího balzámu, přidáme malou lahvičku esence z borovice a doplníme ricinovým olejem do 2 dl. Do směsi namočíme bílý flanel, dáme na břicho, zakryjeme polypropylénovým sáčkem a přiložíme termofor nebo elektrickou dečku. Pokud bude borová esence účinkovat příliš silně na pokožku, dáme jí méně nebo nahradíme esencí ze sibiřské jedle. 2) Na doplnění vápníku, posílení imunity, buněk a cév narušených léčbou: 3x denně: 100 mg vitamínu C; 1x denně ráno 500 mg vápníku; 1x denně po obědě: vitamín B-komplex forte, A, D, E, 250 mg hořčíku, kyselinu listovou, injekci B12; lecitin, zinek, Kelp nebo jód chemický (vitamíny nebereme během chemoterapie ani těsně před ní) 3) Doporučená strava: Žitná placka nebo Knackenbrot, šunka, zvěřina, kuře, krůta, ryby dušené, červené i bílé víno (2 dl denně), 1 syrový žloutek obden, dušená mrkev, hlávkový salát, čekanka, řeřicha, mladé pampeliškové listy, mladé kopřivy, sójové boby, červená loupaná čočka, fazole zelené i normální, hrášek, kapusta, růžičková kapusta, brokolice, rajčata, rajský šťáva, rajský protlak (např. v polévce, omáčce), lesní ovoce (i zavařené - ostružiny, maliny, černý rybíz, borůvky, brusinky), fíky, datle, melouny, třešně, višně, švestky, blumy, meruňky (i sušené), broskve, ořechy, pohanka, ovesné vločky, kroupy, jáhly, panenský olivový olej, panenský slunečnicový olej. Zakázané potraviny: Sádlo, máslo, tučné maso, tučné sýry, smažené potraviny 4) Doporučený čaj: Dopoledne po doušcích teplý ledvinový, hodinu po obědě směs: šalvěj, zeměžluč, heřmánek, vlaštovičník (nať) - půl litru teplého po doušcích během hodiny. 5) 2x týdně jemná masáž břicha, prsou a svalů podél páteře, celkem 15 minut. Po masáži si musí masírující 3x omýt ruce až po loket. 6) Každý den si nemocný procvičuje a masíruje maximum svalů. 7) Každý den si vykoupe nohy 15 minut v teplé vodě.

Shelby16
22. 10. 2011 • 21:39

*uzdravení

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.