PROSTŘENO: Linda šťouchala brambory štětkou na záchod! +RECEPTY
Východočeské Prostřeno je opravdu jen pro silné žaludky. Po pondělním svinčíku u Karla se o slovo přihlásila kadeřnice Linda a hostům při jídle prozradila, že v kuchyni používá záchodovou štětku...
Linda návštěvu zklamala už v úvodu. Hosty totiž nepozvala k sobě domů, ale své menu servírovala údajně kvůli rekonstrukci u kamarádky. To dost namíchlo svéráznou důchodkyni Hanu: „Jsem kapku zklamaná. Když už jsme měli všichni poznat kdo kde bydlí, očekávala jsem, že se taky pochlubí.“
Nejstarší soutěžící si na Lindu nejspíš zasedla a pomluvila i její vejce plněná pěnou, při jejichž loupání se hostitelka kvůli svým dlouhým gelovým nehtům pořádně zapotila. „Řekla bych, že vydloubla paštiku z kelímku a že tam narvala paštiku,“ řekla Hana o Lindině pěně z uzeného masa.
Kuřetem medvídka Pooh se zase moc nezavděčila Karlovi, který odmítá vše sladké. Hlavní chod zpestřila medem, za což by jí možná byl vděčný medvídek, ale určitě ne konkurence u stolu. Šokujícím způsobem Linda hostům znechutila přílohu: „Máte to se šťouchanýma bramborami, šťouchala jsem je štětkou na záchod.“ Upovídanou kadeřnici ale po třech společných dnech už nikdo nebere moc vážně.
„Doufám, že s sebou máte plavky, jestli ne, budete muset jít na ostro,“ dostali hosté varování před zábavou. Jan se ale nenechal zaskočit a Lindu setřel slovy: „Já s tím problém nemám, ale ty už pak nebudeš chtít jiného chlapa.“
Dojde ve východních Čechách na svlékání? Sledujte Prostřeno na Primě!
UVAŘTE SI LINDINY RECEPTY!
Vajíčka plněná pěnou
Ingredience:
10 vajec
150 g uzeného masa
50 g másla
5 lžic smetany
1 sardelová pasta
1 lžička soli
1 lžička pepře
0,5 svazku petrželky
1 kapie
1 citron
1 toustový chleba
Postup:
Uvaříme vejce natvrdo, rozkrojíme, vyndáme žloutky a smícháme je s máslem. Uzené maso rozmixujeme se smetanou. Podle chuti přidáme sardelovou pastu a vše vyšleháme. Pěnou naplníme bílky a vejce ozdobíme kapií a citronem.
Teplota: 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečníky
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: 30–60 minut
Recipe category: předkrm / chlazení
Kuře medvídka Pooh
Ingredience:
5 kuřecích prsou
1 plechovka baby karotky
1 konzervovaný nebo mrazený hrášek
1 plechovka kukuřice
5 lžic medu
1 koření s glutasolem dle chuti
5 lžic olivového oleje
1 lžíce Solamylu
1 kostka Masoxu
2 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce sójové omáčky
1 pomeranč
1 kg brambor
1 cibule
0,5 svazku petrželky
Postup:
Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Zasypeme Solamylem a promícháme. Na oleji osmažíme, aby vznikla kůrčička. Ve sklenici smícháme Masox s vodou, medem, kořením, sójovou a ústřičnou omáčkou. Nalijeme na maso, přidáme zeleninu a na závěr pomerančovou šťávu.
Brambory oloupeme, uvaříme, přidáme máslo a rozšťoucháme je s petrželkou a osmaženou cibulkou.
Teplota: 160 a 100 °C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: do 30 minut
Recipe category: marináda / hlavní chod / dušení / smažení / příloha
Mrkvový koláč
Ingredience:
3 hrnky jemně nastrouhané mrkve
2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 hrnek rostlinného oleje
3 vejce
0,5 hrnku sekaných vlašských ořechů a rozinek
1 prášek do pečiva
2 lžičky mleté skořice
špetka soli
Postup:
Do větší mísy dáme mouku s práškem, cukr, rozinky, ořechy, skořici a sůl. Přidáme strouhanou mrkev, tři vejce a olej. Hmotu důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy vysypané moukou a pečeme v předehřáté troubě 50 až 60 minut při 180 stupních Celsia.
Teplota: 180 °C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: mezinárodní
Doba přípravy: do 30 minut
Čas vaření: 30–60 minut
Recipe category: moučník / pečení