PROSTŘENO: Linda šťouchala brambory štětkou na záchod! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

PROSTŘENO: Linda šťouchala brambory štětkou na záchod! +RECEPTY

Linda má drsný smysl pro humor
Linda má drsný smysl pro humor (TV Prima)

Východočeské Prostřeno je opravdu jen pro silné žaludky. Po pondělním svinčíku u Karla se o slovo přihlásila kadeřnice Linda a hostům při jídle prozradila, že v kuchyni používá záchodovou štětku...

Linda návštěvu zklamala už v úvodu. Hosty totiž nepozvala k sobě domů, ale své menu servírovala údajně kvůli rekonstrukci u kamarádky. To dost namíchlo svéráznou důchodkyni Hanu: „Jsem kapku zklamaná. Když už jsme měli všichni poznat kdo kde bydlí, očekávala jsem, že se taky pochlubí.“

Nejstarší soutěžící si na Lindu nejspíš zasedla a pomluvila i její vejce plněná pěnou, při jejichž loupání se hostitelka kvůli svým dlouhým gelovým nehtům pořádně zapotila. „Řekla bych, že vydloubla paštiku z kelímku a že tam narvala paštiku,“ řekla Hana o Lindině pěně z uzeného masa.

Kuřetem medvídka Pooh se zase moc nezavděčila Karlovi, který odmítá vše sladké. Hlavní chod zpestřila medem, za což by jí možná byl vděčný medvídek, ale určitě ne konkurence u stolu. Šokujícím způsobem Linda hostům znechutila přílohu: „Máte to se šťouchanýma bramborami, šťouchala jsem je štětkou na záchod.“ Upovídanou kadeřnici ale po třech společných dnech už nikdo nebere moc vážně.

„Doufám, že s sebou máte plavky, jestli ne, budete muset jít na ostro,“ dostali hosté varování před zábavou. Jan se ale nenechal zaskočit a Lindu setřel slovy: „Já s tím problém nemám, ale ty už pak nebudeš chtít jiného chlapa.“

Dojde ve východních Čechách na svlékání? Sledujte Prostřeno na Primě!

UVAŘTE SI LINDINY RECEPTY!

Vajíčka plněná pěnou

 

Ingredience:

10 vajec

150 g uzeného masa

50 g másla

5 lžic smetany

1 sardelová pasta

1 lžička soli

1 lžička pepře

0,5 svazku petrželky

1 kapie

1 citron

1 toustový chleba

Postup:

Uvaříme vejce natvrdo, rozkrojíme, vyndáme žloutky a smícháme je s máslem. Uzené maso rozmixujeme se smetanou. Podle chuti přidáme sardelovou pastu a vše vyšleháme. Pěnou naplníme bílky a vejce ozdobíme kapií a citronem.

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: 30–60 minut

Recipe category: předkrm / chlazení

 

Kuře medvídka Pooh

 

Ingredience:

5 kuřecích prsou

1 plechovka baby karotky

1 konzervovaný nebo mrazený hrášek

1 plechovka kukuřice

5 lžic medu

1 koření s glutasolem dle chuti

5 lžic olivového oleje

1 lžíce Solamylu

1 kostka Masoxu

2 lžíce ústřicové omáčky

3 lžíce sójové omáčky

1 pomeranč

1 kg brambor

1 cibule

0,5 svazku petrželky

Postup:

Kuřecí maso opláchneme a nakrájíme na kousky. Zasypeme Solamylem a promícháme. Na oleji osmažíme, aby vznikla kůrčička. Ve sklenici smícháme Masox s vodou, medem, kořením, sójovou a ústřičnou omáčkou. Nalijeme na maso, přidáme zeleninu a na závěr pomerančovou šťávu.

Brambory oloupeme, uvaříme, přidáme máslo a rozšťoucháme je s petrželkou a osmaženou cibulkou.

Teplota: 160 a 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: marináda / hlavní chod / dušení / smažení / příloha


Mrkvový koláč

 

Ingredience:

3 hrnky jemně nastrouhané mrkve

2 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek cukru

1 hrnek rostlinného oleje

3 vejce

0,5 hrnku sekaných vlašských ořechů a rozinek

1 prášek do pečiva

2 lžičky mleté skořice

špetka soli

Postup:

Do větší mísy dáme mouku s práškem, cukr, rozinky, ořechy, skořici a sůl. Přidáme strouhanou mrkev, tři vejce a olej. Hmotu důkladně promícháme. Těsto vlijeme do vymazané dortové formy vysypané moukou a pečeme v předehřáté troubě 50 až 60 minut při 180 stupních Celsia.

Teplota: 180 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: moučník / pečení



Přečtěte si
qwertina
26. 10. 2011 • 20:44

salitis
20. 10. 2011 • 14:07

tak teď jsem je dostal.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.