PROSTŘENO: V Karlově »zasviněné« kuchyni všechny přešla chuť k jídlu! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

PROSTŘENO: V Karlově »zasviněné« kuchyni všechny přešla chuť k jídlu! +RECEPTY

Karel všechny šokoval svou zaneřáděnou kuchyní!
Karel všechny šokoval svou zaneřáděnou kuchyní! (TV Prima)

Nesmělý samorost Karel pozval hosty do domácnosti, kde by se ve své kůži necítil ani dobytek. Východočeské Prostřeno začne pořádným šokem. Kvůli všudypřítomné špíně nebude mít na jeho menu nikdo ani pomyšlení!

Karla do soutěže přihlásila manželka, která mu ovšem podrazila nohy tím, že před natáčením pořádně zanedbala úklid. Hostitel je se špínou v kuchyni tak sžitý, že jí nevěnuje pozornost. Otevře mu návštěva z Prostřena oči?

„To je kuchyň, že bych řekla, že tam vaří žrádlo pro slepice a prasata,“ řekla po příchodu do jeho domu v Němčicích důchodkyně Hana. Zaneřáděná domácnost je podle ní vizitkou Karlovy ženy, která je pořádná špindíra. „Kdyby to byl normální chlap, tak dá ženské přes hubu a řekne jí, ať kouká uklidit,“ nabídla Hana řešení a přiznala, že ji přešla chuť k jídlu.

Linda pohled na zamaštěné dlaždičky nevydržela a sama je začala drhnout. A světe div se, špína šla dolů! Další nemilé překvapení na ni ale čekalo ve vedlejší místnosti, kde spí na zemi pět Karlových dětí. „Ten pokoj byl hustý. Tam bych nechtěla bydlet nikdy v životě,“ řekla štítivě Linda. „Mamča spí s děckama. Já už ji na svůj pelech nepustím, protože by bylo další miminko,“ připravil Karel ostatním další šok.

Po exkurzi v »zasviněné« kuchyni se hosté obávali, co jim hostitel přinese na talíři. Všichni jednotně uvítali stolování na zahradě, protože v kuchyni by při vší snaze nedokázali pozřít ani sousto.

Kolik bodu si Karel nakonec vyslouží za kuřecí steak, králíka na divoko a palačinky s překvapením? Jak moc se v hodnocení projeví děsivý dojem ze špinavého prostředí? Sledujte Prostřeno v 18 hodin na Primě.

UVAŘTE SI KARLOVY RECEPTY!

Kuřecí biftek, domácí chléb

Ingredience:

Kuřecí biftek:

2 kuřata

3 malé rajské protlaky

1 hrníček oleje

1 grilovací koření

1 palička česneku

1 lžíce medu

Domácí chléb:

350 g hladké mouky

200 g chlebové žitné mouky

2 lžičky soli

1 lžička cukru

200 ml vody

200 ml mléka

2 lžíce octa

3–4 lžíce oleje

2 lžičky drceného kmínu

1 lžička celého kmínu

2 lžičky sušeného droždí

domácí pekárna – program 2

Postup:

Vykostíme kuřata a maso dáme do mísy. Nalijeme na ně protlak a olej, aby maso nasáklo a nevyschlo. Do mísy přisypeme grilovací koření (dle chuti a barvy), přidáme česnek a med. Necháme naložené přes noc. Na závěr dáme na rozpálený gril a grilujeme z obou stran asi pět minut.

Teplota: 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 2–3 hodiny

Recipe category: předkrm / pečení / grilování


Králík na divoko, nový brambor

Ingredience:

1 l vína (čím lepší, tím lepší bude maso)

1 lžíce kmínu

200 g špeku

2 cibule

6 kuliček celého pepře

6 kuliček jalovce

6 kuliček nového koření

4 bobkové listy

1 lžíce soli

1 jablko

5 mrkví

2 petržele

1 menší celer

5 stroužků česneku

Postup:

Králíka odblaníme, vykrojíme přední a zadní stehna a hřbet. Kousky namočíme na chvilku do vody. Mezitím nakrájíme zeleninu, jablko, špek a česnek. Vyndáme maso z vody, osušíme a kusy prošpikujeme špekem a na plátky nakrájeným česnekem. Dáme na dva dny uležet. Vezmeme pekáč, nalijeme do něj víno se zeleninou a jablkem a na zeleninu dáme maso. Přikryjeme vrchním pekáčem a pečeme při 200 stupních 6 až 7 hodin. Podléváme.

Nový brambor oškrábeme, nakrájíme a dáme vařit. Přidáme kmín a sůl.

Teplota: 200 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 1–2 hodiny

Čas vaření: více než 3 hodiny

Recipe category: hlavní chod / vaření / pečení


Palačinky s překvapením

Ingredience:

500 ml mléka

3 vejce

špetka soli

špetka cukru

několik kapek oleje

200 g polohrubé mouky

tuk na smažení

Na náplň:

1 tučný tvaroh

5 lžic cukru

10 jahod

2 lžíce Granka

Postup:

Všechny ingredience zamícháme a dáme smažit. Hotové palačinky plníme náplní z oslazeného tvarohu, zdobíme šlehačkou a půlkami jahůdek. Posypeme Grankem.

Teplota: 160 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: mezinárodní

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: moučník / pečení



Přečtěte si
qwertina
26. 10. 2011 • 20:41

qwertina
26. 10. 2011 • 20:33

qwertina
26. 10. 2011 • 20:32

raus
19. 10. 2011 • 13:45

Ta radoby hvezda Linda by se nad sebou mela zamyslet. Urazet tam pana Karla, ze nekomunikuje a ja nevom co..... Kde je v debatnim krouzku? A za dalsi kazdy clovek je uplne jiny, myslim, ze by se mela zdrzet komentaru, akorat se predvadi, ale nevim teda pred kym - me rozhodne nebre. A presne tak porad je o vareni, je to jejich vec. Ja mit 5 deti, no nejak si to nedokazu ani predstavi. A panu Karlu fandim!!

perlaxx
19. 10. 2011 • 01:04

Ja v zasade souhlasim se springer. Ta ukazka te damy s nehty me zvedla kufr daleko vice nez ta spina u Karla. Karel varil ciste obleceny, v bilem, mel ciste hrnce a ciste, doslova vymydlene ruce. Byl velmi prijemny a mily. To jak zije asi moc neresi. Zamyslet by se ale nad sebou se zenou meli. Chtelo by to fakt generalni uklid. Ja myslim, ze by i spousta lidi rada pomohla, mozna i televize by se mohla zapojit s programem jak lidem vylepsuji bydleni. Karel se svoji rodinou by to urcite uvital a jeste by bylo pomozeno opravdu potrebnym. A urcite by prispeli i nekteri bohatsi lide nejakou tou korunou aby to televize nemela tak drahe.)) A proc ?? Protoze pan Karel za tu odvahu ukazat jak bydli a jeste uvarit a dobre, by si to zaslouzil. Vzdyt vsem chutnalo. A snedli vse az na ten desert.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.