Veronika Žilková: Utekl od ní syn! Prosí: Pomozte mi ho najít! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Veronika Žilková: Utekl od ní syn! Prosí: Pomozte mi ho najít!

Veronika Žilková
Veronika Žilková (Aha! – Daniel Černovský)

Herečka Veronika Žilková už za pár dní oslaví životní jubileum, na nedělní oslavě 50. narozenin jí ale zřejmě bude chybět jeden z nejdůležitějších lidí – osvojený syn Honza (20), jehož si kdysi vzala do pěstounské péče.

Ten totiž před rokem zmizel a přerušil s Veronikou a její rodinou kontakty. „Odmítnutí z jeho strany mě deptá, ač vím, že jsem se snažila dělat, co nejvíc jsem mohla,“ smutní Žilková.

Bolavé místo vyplulo na povrch ve chvíli, kdy se deník Aha zajímal, co by si Veronika k padesátinám nejvíce přála.

„Aby se mi ozval syn Honzík, kterého jsem si kdysi vzala do pěstounské péče, a teď už o něm přes rok nevím. Rodina a děti jsou pro mě silná vazba a jeho útěk do divočiny a do víru života je bolavý. Navázala jsem se na děti více než ony na mě,“ svěřila se.

„Ztratil se ve víru Prahy. K plnoletosti jsem jemu a sestře Markétě, kterou jsem si vzala do pěstounské péče také, koupila byt. A on po prvním konfliktu se sestrou zmizel. Ani nedodělal školu. Bojím se, jestli se teď v něčem nepotácí. Co já vím, jestli nemá nějaké problémy nebo dluhy,“ strachovala se herečka.

A jak Žilková před narozeninami bilancuje, přiznává, že osvojení si dvou dětí je to jediné, co by v životě udělala jinak.

„Byla by to ta pěstounská péče, do které jsem vstupovala nedostatečně znalostně vybavená. Respektive šla bych do toho znovu, jen bych k tomu chtěla nějaké odborné vedení,“ řekla s tím, že něco takového v Česku chybí.

„Jsme první na světě v počtu dětí v dětských domovech. Tady se děti neberou do rodin, ale zůstávají v ústavech, protože na ně jsou vysoké dotace. Proto na to není systém, je to nastavené z dob komunismu a absurdní,“ podotkla.

Udělala Veronika něco špatně?

„Úplně jsem neodhadla, co jsou geny a co je možné ovlivnit výchovou. Měla jsem pocit, že výchova je mnohem silnější element ve vztahu. Jenže ty děti celý život touží být se svojí biologickou matkou a vás berou jako provizorního sponzora."

„Věděla bych, že se na ně nemám fixovat, protože ony se na mě nefixují. Šla jsem do toho vybavená srdcem, a ne vědomostmi. Jenže i na auto musíte mít řidičák, a ne ho jenom mít rád. To se zabijete.“



Přečtěte si
winterfreshka
12. 10. 2011 • 09:26

Odešel syn,manžela vyhodili z divadla,máš volný bejvák-to bys k sobě mohla Bohatéhopodnikatele a Nejezchlebu do kotelny nastěhovat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.