PROSTŘENO: Lucie zapomněla na sebe, uvařila jen čtyři porce! +RECEPTY | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 10. dubna 2024

Svátek slaví Darja, zítra Izabela

PROSTŘENO: Lucie zapomněla na sebe, uvařila jen čtyři porce! +RECEPTY

Lucie Zezulová v kuchyni zmatkovala
Lucie Zezulová v kuchyni zmatkovala (TV Prima)

Takovou tragédii, jakou v kuchyni předvedla Lucie Zezulová, Prostřeno už dlouho nepamatuje. Při vaření ji stíhala jedna katastrofa za druhou a po skončení hostiny si pořádně oddechla.

Lucie začala vařit se smíchem, když králíka na zelenině označila za kočku od sousedů. Humor jí ale moc dlouho nevydržel. Při pečení totiž zapomněla na koření a musela svůj pokrm dochucovat na poslední chvíli. Pořádně jí dal zabrat i bramborový knedlík. Těsto se ne a ne spojit, protože do něj zapomněla dát vejce.

Bez problému se neobešly ani její plněné měšce. Lucie totiž neodhadla velikost listového těsta a musela je balit dvakrát. A to nejhorší teprve přišlo s dezertem s podivným názvem bác. „Možná nám naservíruje tolik alkoholu, že to s náma nakonec sekne,“ tipoval Roman.

Dezert naštěstí na zemi neskončil, ale přesto Lucii připravil krušné chvíle. Nejenže se jí zdrcnul krém, ale s hrůzou zjistila, že připravila jen čtyři porce. „Já jsem fakt taková kráva, ty vole, to je neuvěřitelný,“ zoufala si úterní hostitelka v kuchyni, která těsně před příchodem hostů vypadala jako po výbuchu.

Lucie je smířená s tím, že se jí menu nepovedlo, ale u stolu, který hned z kraje večera polila sektem, se rozhodne improvizovat. Odhalí hosté její nedostatky? Sledujte Prostřeno na Primě!

Zachrání úvodní večer Jogurtové lívanečky s teplou ovocnou zálivkou? Jakým bodovým skóre odstartuje plzeňský týden? Sledujte Prostřeno na Primě!

UVAŘT SI LUCIINY RECEPTY!

Slané měšce s lehkým salátem

Ingredience:

500 g listového těsta

300 g vepřové šunky

1 balíček mozzarelly

1 balíček oliv

5 ks cherry rajčátek

1 plechovka žampionů

1 vejce

koření dle chuti

hrst sezamových semínek

Postup:

Předehřejeme elektrickou troubu na 225 stupňů C. Těsto tence rozválíme a lehce posypeme strouhankou. Jemně nakrájenou šunku, olivy, žampiony a rajčata smícháme, okořeníme a klademe na připravené čtverečky z listového těsta. Navrch dáme na plátky pokrájenou mozzarellu, uděláme měšce a dáme je na plech s pečicím papírem. Nakonec měšce pomažeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme a dopékáme při nižší teplotě.

Teplota: 225 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 30–60 minut

Recipe category: předkrm / pečení


Králík na zelenině s bramborovým knedlíkem

Nevšední přírodní úprava bez smetany není suchá, protože se králík peče na sádle. Domácí knedlík se Lucii povedl.

Ingredience:

1 králík

1 větší celer

2–3 cibule

4 větší mrkve

2 petržele

4 stroužky česneku

1 sklenice zeleninové směsi Halali

0,5 hrnku vepřového sádla

1 bobkový list

5 kuliček černého pepře

5 kuliček nového koření

1 lžička soli

Postup:

Troubu předehřejeme na 250 stupňů. Omytého králíka naporcujeme a osolíme. Očistíme a nakrájíme kořenovou zeleninu, kterou smícháme se zeleninovým základem (Halali). Přidáme koření, přiklopíme a pečeme zhruba 1,5 hodiny. Poté králíka odklopíme, podlijeme a nechápe péct ještě asi 20 až 30 minut při teplotě 180 stupňů.

Teplota: 250 °C

Vhodné pro vegetariány: ne

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro zkušené

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: do 30 minut

Čas vaření: 1–2 hodiny

Recipe category: hlavní chod / pečení

Bramborové knedlíky

Ingredience:

800 g brambor

250 g hrubé mouky

50 g krupice

2 vejce

1 lžička soli

1 lžíce Solamylu

Postup:

Uvařené a vychladlé brambory jemně nastrouháme, posypeme moukou a krupicí, osolíme a vmícháme vejce. Vypracujeme hladké těsto, ze kterého uděláme 3 až 4 válečky, které obalíme v Solamylu. Dáme vařit do vroucí osolené vody na 20 až 25 minut (dle velikosti šišky).

Teplota: 100 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro mírně pokročilé

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: do 30 minut

Recipe category: hlavní chod / příloha / vaření

 

Bác

Moučník s legračním názvem se povedl tak napůl, přesto ale chutnal. I hostitelce, která na sebe zapomněla s krémem.

Ingredience:

3–4 vejce

150 g cukru

1 šlehačka

1 balení piškotů

1 plechovka zavařených broskví

Postup:

Vejce utřeme s cukrem, ušleháme šlehačku a pomalu ji vmícháme do vajíček. Misky vyplníme piškoty, pokapeme šťávou z broskví a potřeme krémem ze šlehačky. Navrch položíme broskve a opět potřeme krémem, pak dáme znovu piškoty a celý proces opakujeme. Poslední horní vrstvu tvoří krém. Dáme ztuhnout do lednice na tři hodiny a podáváme.

Teplota: 0 °C

Vhodné pro vegetariány: ano

Počet porcí: 5

Obtížnost: pro začátečníky

Národní kuchyně: česká

Doba přípravy: 30–60 minut

Čas vaření: 0 minut

Recipe category: chlazení, mrazení / moučník




Přečtěte si
dandova
11. 10. 2011 • 12:19

dandova
11. 10. 2011 • 12:19

winterfreshka
11. 10. 2011 • 12:11

Prima na žádnou morálku netlačí.Sledovanost stačí-za každou cenu.Chleba s máslem a hořčicí,asijská polívka a štrůdl z lístkového plněný bukvicemi postačí a socky budou nalepené na skle.

proxima
11. 10. 2011 • 06:13

Proč by to jedla, když to sama vařila a věděla z čeho. Ale stejně už je to nuda, chtělo by to třeba Vietnamce a nějakou hostinu z brouků - třeba ...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.