Pohřbili Dufka z »Humoresek«! Brněnské divadlo plakalo za půl roku již pětkrát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pohřbili Dufka z »Humoresek«! Brněnské divadlo plakalo za půl roku již pětkrát!

Foyer brněnského divadla zažilo už pátý pohřeb v krátké době.
Foyer brněnského divadla zažilo už pátý pohřeb v krátké době. (Aha! – Petr Podroužek)

Veřejnost se s Jaroslavem Dufkem (†77), jediným hercem brněnské Mahenovy činohry, který získal prestižní Cenu Thálie, rozloučila včera. Sbohem zemskému veliteli ze seriálových Četnických humoresek dalo plné divadelní foyer včetně herců Jana Kačera, Josefa Somra či Aleny Antalové. To letos smutnilo už popáté...

Neuplynul totiž ani půlrok, co se Brno loučilo s Ladislavem Lakomým (†79), který podlehl rakovině 11. dubna. Den nato zemřel Karel Janský (†66) a Erik Pardus (†54) o měsíc později.

Kromě čtyř herců, kteří si všichni mimo jiné zahráli větší či menší role právě v televizních »Humoreskách«, brněnský divadelní svět opustila i manažerka a tisková mluvčí Městského divadla v Brně Lucie Broučková (†36) – ta nepřežila tragickou autohavárii.

Dufka mohli diváci vidět naposledy v pondělí 26. září. Představitele Měšťáka ze Cyrana z Bergeraku musela tehdy z divadla domů doprovodit jeho dcera Kateřina.

„První potíže se srdcem se u něj objevily v červnu, byl krátce hospitalizován, ale po zlepšení ho propustili domů. Za čas se ovšem opět vrhl do práce, jezdil do rozhlasu, v září naskočil do nové divadelní sezony a hrál a hrál. Až koncem září se muselo několik představení rušit,“ zavzpomínal na poslední chvíle Dufka, který zemřel 30. září, jeden z kolegů. Podle jiných zemřel na rakovinu jater.

Dufek obdržel v roce 2002 Cenu Františka Filipovského za dabing. V roce 2009 vstoupil do síně slávy Mahenovy činohry.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.