Českou televizi povede exšéf Novy Petr Dvořák. Chce pátý program! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Českou televizi povede exšéf Novy Petr Dvořák. Chce pátý program!

Bývalý generální ředitel Novy Petr Dvořák.
Bývalý generální ředitel Novy Petr Dvořák.

Na Kavčích Horách se dají očekávat velké změny. České televizi bude šéfovat Petr Dvořák, který byl dříve generálním ředitelem Novy. Stane se z veřejnoprávní stanice komerční program?

Dvořák byl od počátku považován za favorita volby nového ředitele České televize a ve výběrového řízení porazil Romana Bradáče (výkonný ředitel ČT24), Jana Svobodu (bývalý marketingový ředitel Primy), Radomíra Šimka i Hynka Chudárka (bývalý ředitel hudební televize Óčko), který s ním postoupil do druhého kola. V něm Dvořák získal od Rady ČT 12 hlasů, zatímco Chudárek jen tři.

Od roku 2003 do začátku loňského roku byl Petr Dvořák generálním ředitelem Novy. Poté postoupil na post viceprezidenta CME, ale funkci nečekaně opustil.

Dvořák před svým zvolením sliboval, že České televizi zřídí pátý kanál. Veřejnoprávní stanice by se tak vedle jedničky, kulturní dvojky, sportovní čtyřky a zpravodajské čtyřiadvacítky měla dočkat i trojky věnované dětským a vzdělávacím pořadům.

Přečtěte si
franta15
24. 9. 2011 • 11:04

Omlouvám se - "...přestaly vysílat pohádky...s tvrdým y. Češtináři, proč vlastně má čeština tak zvláštní gramatiku? Opravdu si myslíte, že tento jazyk mohou zvládnout i cizinci? A jak dlouho si budeme hrát na všechny ty naše výjimky z výjimek v češtině, které nezvládají ani české děcka? Za 50 roků bude v Evropě úřední jazyk angličtina a ta je tak krásná a jednoduchá. Někdo by měl sledovat jestli už nenastala doba kdy by bylo třeba udělat nějaké zásadní změny k jednodušení. Já vím, máte obavy že byste neměli děckám za co dávat špatné známky, ne? Tu chybu jsem neudělal schválně, opravdu.

franta15
24. 9. 2011 • 10:53

Nebudete se mnou souhlasit, ale vzdělávací program je pro nás velmi aktuální a ten návrh p. Dvořák hodnotím!!! Maturity ukázali na úroveň našeho středního školství, všichni od dětí, přes puberťáky až po důchodce neumí učivo 1.st. ZŠ. V gramatice si pletou pojmy s dojmy, neví nic o vyjmenovaných slovech, o shodě podmětu s přísudkem aj. blbostech, na kterých je naše gramatika založená. Neumí logicky uvažovat v matematice, neumí se učit a nebaví je to, určité skupiny lidí jsou úplně negramotné, neumí pochopit učivo v nějakých souvislostech a asi to neumí ani učitelé, jsme negramoti v porovnání i s Afrikou a Azií v angličtině, děcka nezajímá to co a jak je učí ve škole v dějepisu, zeměpisu, nemáme u nás školy pro "extra nadané děti" jako třeba v Německu a jinde, ztrácíme při srovnání našich studentů na různých mezinárodních akcích. No- škoda mluvit. Většina rodičů neumí poradit a pomoc svým dětem s úkoly a tak je vize p. Dvořáka velmi aktuální. Rodiče nebudou mít peníze na doučování svých děcek a ČT by mohla učit a vzdělávat 24 hodin denně. Od školkařů až po vystudované inženýry. A kdyby to dělala tak, že to chytnou i Slováci aj. okolní státy, tak by to mohl být náš nejsledovanější a nejprospěšnější kanál. Výborné by také bylo, kdyby se přestali vysílat pohádky pro děti, ve kterých se střílí od začátku do konce. Za to že platíme poplatky bychom to mohli po ČT chtít. Když to naše televize nezmění, tak potom se naše generace dočká toho, že nás budou střílet vlastní děti nebo vnuci! Snad 25 roků hloupostí už stačilo.

repro
22. 9. 2011 • 10:36

a ve výběrového řízení porazil - Bravo Plesku !!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.