Vlastimil Hašek (†63), detektiv z Malého pitavalu: Cholerik, jemuž se oběsil syn! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vlastimil Hašek (†63), detektiv z Malého pitavalu: Cholerik, jemuž se oběsil syn!

Fotografie
Fotografie (internal)

ZNÁMÉ TVÁŘE, NEZNÁMÉ OSUDY - Coby nadporučík Pekař se teď každé úterý vrací na obrazovky České televize v seriálu Malý pitaval z velkého města. Vlastimil Hašek (†63) byl ale také třiadvacet let manželem herečky Dany Syslové (65). Charismatického herce, který nosil silné brýle, v roce 1992 zabil přímo před jejími zraky infarkt, v tom samém roce navíc spáchal sebevraždu i jejich syn...

Hašek měl problémy se srdcem, což jeho rodina věděla dlouho. Když ho po jedné z hospitalizací 12. dubna 1992 propustili z nemocnice domů na víkend, postihl ho infarkt. Lékaři už mu bohužel nedokázali pomoci. Rodinná tragédie však udeřila ještě silněji. Ve stejném roce spáchal sebevraždu jeho syn! Oběsil se.

„Bylo to strašné období! Přežila jsem ho díky blízkému člověku. První roky jsem prožila jakoby v mlze, ani si to nepamatuju,“ vzpomíná Haškova manželka Dana Syslová.S Haškem se představitelka Amélie Seidlové v seriálu Ulice seznámila ve svém prvním angažmá v pražském Divadle komedie, kam nastoupila po DAMU.

„Začal o mě pečovat, až z toho byl vztah a dítě na cestě. On mě vlastně vychovával, ochraňoval před nástrahami světa. Byl úžasný kuchař! Jinak by hrozně nepraktický. Neuměl přibít ani hřebík,“ říká Syslová, která byla o celých osmnáct let mladší než její muž.

„Když jsem pak vedle něho dospěla, trochu se to mezi námi zadřelo. Měli jsme doma často Itálii. Byl cholerik, vyletěl kvůli každé hlouposti! A já jsem si taky nenechala nic líbit.“ Společně si zahráli v jediném projektu – manžele Pelcovy v seriálu Létající Čestmír (1984).

Málokdo ví, že se Vlastimil Hašek vyučil jako prodavač metrového zboží. Dlouho se ale téhle práci nevěnoval, protože ho to táhlo k herectví. Přihlásil se tedy na DAMU. Po úspěšném absolvování studia hrál v divadle v Karlových Varech. V polovině 60. let se pak stal členem Městských divadel pražských, kde setrval až do smrti.

Zítra: Evžen Jegorov, tatínek z Návštěvníků

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.