Režisér Vorlíček: Kolaps v den premiéry Saxány! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Režisér Vorlíček: Kolaps v den premiéry Saxány!

Václav Vorlíček, Jiří Lábus a Markéta Hrubešová s dcerou (zleva) na premiéře k filmu Saxána a Lexikon kouzel.
Václav Vorlíček, Jiří Lábus a Markéta Hrubešová s dcerou (zleva) na premiéře k filmu Saxána a Lexikon kouzel. (Foto Aha! – Martin Přibyl, ČTK)

Do kin dnes vstupuje dlouho očekávané pokračování legendárního filmu Dívka na koštěti nazvané Saxána a Lexikon kouzel. Slavnostní premiéra proběhla včera večer v pražském Andělu. Režiséru snímku Václavu Vorlíčkovi (81) se ale odpoledne udělalo špatně a všichni se obávali, jestli vůbec dorazí. Vorlíček po kolapsu ulehl do postele a nechtěl s nikým komunikovat. Nakonec na premiéru svého díla dorazil. Bylo evidentní, že se mu špatně dýchá a že má problém se soustředěním.

Na Vorlíčka toho bylo moc. Premiéra Saxány se několikrát posouvala (natáčení trvalo čtyři roky) a režisér už nechtěl dovolit, aby i zářijový termín nevyšel. Nakonec jeho stresem vyčerpané tělo těsně před premiérou řeklo dost! „Mám zvýšenou teplotu, je mi zle a ležím v posteli!

Nechte mě být, zavolejte zítra,“ řekl deníku Aha! Vorlíček tři hodiny před premiérou. Na hlase bylo znát, že mu vážně není dobře!To představitelka Saxány Petra Černocká (61) zářila v kině na všechny strany.

„Těch hereckých příležitostí moc nemám, takže když mě oslovili, přivítala jsem tento nápad,“ řekla deníku Aha! Petra.Film Saxána a Lexikon kouzel, jehož úvod patří stručnému shrnutí slavného filmu Dívka na koštěti z roku 1971, mísí hrané scény s animovanými 3D prvky.

Hudbu k filmu, v němž si mimo jiné zahráli Jiřina Bohdalová (80), Petr Nárožný (73), napsal Radim Hladík (64). Při závěrečných titulcích použil ústřední píseň z Dívky na koštěti obohacenou o prvky rapu.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.