Dcera Jana Saudka: Měla jsem jedinou lásku – heroin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Dcera Jana Saudka: Měla jsem jedinou lásku – heroin!

Jan a Marie Saudkovi
Jan a Marie Saudkovi (Profimedia.cz)

Marie Havlenová Saudková (33) se v životě dostala na absolutní dno a kvůli drogové závislosti a pobytu ve vězení na ni zanevřel i vlastní otec, fotograf Jan Saudek (76).

Život Marie se začal rozpadat ve chvíli, kdy Jan Saudek opustil její matku. Tehdy šlo už o jeho třetí manželku, kterou nahradil Sárou Saudkovou. „Jejich vztah byl velmi zvláštní. Maminka měla potíže se srdcem, byla nemocná, a když mi bylo čtrnáct, odešla do nemocnice, kde byla sedm měsíců. Po mých patnáctých narozeninách nečekaně zemřela,“ zavzpomínala Marie pro magazín Ona Dnes.

Poté se přiklonila k černé magii a zúčastnila se satanistického rituálu, po němž nastala cesta ke dnu. Marie se stala závislá na drogách a tehdy ztratila i důvěru svého otce. „Vztahy byly pěkné do té doby, než jsem začala blbnout, brát drogy a dostala se do vězení. To mě úplně odstřihl. Pro mě to byly nejbolestivější roky mého života. Věčný pláč za mým otcem. Bylo to smutné období, které neskončilo úplně ani  mým propuštěním, tehdy před deseti lety jsme se začali teprve oťukávat,“ řekla Marie o vztahu s Janem Saudkem.

Nakonec se jí naštěstí podařilo nad drogami zvítězit, ale při odvykací léčbě si prošla těžkými stavy. „Vypořádala jsem se s fyzickou závislostí, ale ne s tou psychickou prázdnotu, kterou mi drogy za čtyři roky přivodily. Já vlastně nebyla nikdo, opustila jsem tělo dítěte a stala se "nikým".  Měla jsem jedinou lásku – heroin,“ přiznala Marie, která dnes pomáhá drogově závislým jako terapeutka.

Odloučení od otce vnímá jako zkušenost, která jí pomohla napravit svůj zpackaný život: „Udělal dobře,  vždyť já ho měla až patologicky ráda a chodila mu fňukat za dveře. Ano, bylo to podpořené tím, že jsem přišla o mámu a o to víc se upínala na něj, ale takhle se žít nedalo.“



Přečtěte si
defakto
15. 9. 2011 • 16:22

maluje krásně !!! Taky bych tak chtěl malovat !

zamlzena
15. 9. 2011 • 11:22

"k osudům lidí"

zamlzena
15. 9. 2011 • 11:21

co říci k osům lidé, kteří si z velké části vše zavinili? Trochu více víry v Boha a pochopili by, jak moc a jak často "šlapali vedle" a za to se platí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.