Jan Kraus: Rozesílal mailem žádosti o peníze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jan Kraus: Rozesílal mailem žádosti o peníze!

Jan Kraus si myslel, že má bezpečné heslo. Mýlil se!
Jan Kraus si myslel, že má bezpečné heslo. Mýlil se! (Aha! – Marek Pátek, TV Prima, ara)

Herec a moderátor Jan Kraus (58) řeší od poloviny týdne zásadní problém. Do jeho emailu se totiž, pravděpodobně z ciziny, naboural počítačový pirát, tzv. hacker.

„Rozeslal všem takový debilní překlad, asi strojový, že jsem v nouzi a ať mi lidé pošlou peníze. Posílání odpovědí pak přepnul na sebe,“ oznámil Kraus s tím, že mu s nastalou situací nikdo nepomohl.

Kraus je rád, že díky krkolomné češtině hackerovi nikdo peníze neposlal. „Vzal jsem si tento víkend výlet do Edinburghu, Skotsku a byl napaden a okraden. Můj majetek, včetně své peníze, kreditní karty a mobilní telefony byly ukradeny. Prosím, dejte mi vědět, zda můžete pomoci,“ napsal pirát s kontaktem na sebe. Na celé situaci Jana nejvíce zaráží fakt, že ji musel vyřešit sám.

„Já neměl nějaké snadné heslo, já měl opravdu jedenáctimístnou kombinaci písmen a čísel. A prolomil mi to! To mě vyděsilo, protože nevím, jestli mi budou stačit hesla, nerad bych psal jedno heslo třičtvrtě hodiny. Jsem z toho ale poměrně zhnusenej,“ rozohnil se Kraus na Frekvenci 1. Nejvíce ho štve, že mu hacker smazal všechnu poštu.

„Odteď si ji proto budu zálohovat,“ rozhodl se moderátor s tím, že případ chtěl nahlásit na policii, ale neuspěl. Schránku má totiž založenou na světové síti, nikoliv české. Proto  to policie nemůže řešit.



Přečtěte si
inglos@...
17. 1. 2019 • 20:52

Dobrý den, pane Krausi, vždy jsem Vás rad sledoval a obdivoval… Jsem pravicový člověk… Cenil jsem si především Vaší svobodomyslnosti a suverenity vůči nátlaku v dobách totality i po ní… Dnes novodobá totalita znovu likviduje svobodu, tentokrát v celé Evropě i jinde na světě. Její zbraní jsou peníze, dluhy, kterými ničí celé státy… V poslední už delší době si uvědomuji, že Vás dostali… Podpora netradičním hodnotám, podpora destrukci původního společenství, podpora všem druhům úchylek a odchylek… To je cesta nových vlastníků světa, kterým nyní sloužíte. Poslední Váš úkon, postoj proti referendu… To nejste už Vy pane Krausi… Jeden z nejvíce obdivovaných bojovníků za svobodu osobnosti se v mých očích stal spolupachatelem při likvidaci její svobody…

cococo
29. 10. 2011 • 13:26

A nevyšlo to. Jestli to není tou ekoefektivitou

starej_vul
12. 9. 2011 • 11:45

Já se těšil, že po roce 1989 se konečně dočkám toho, že budeme mít na všech místech odborníky. Kováře bede dělat kovář, prodavače prodavač, ministra financí člověk s ekonomickým vzděláním. Bohužel nestalo se . Je to ještě horší, kdejakej umělec teď fušuje do Informačních technologií, byť k tomu nerozumí ani za mák. Jejich jedinou kvalifikací je PC v obýváku ... ach jo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.