Rachůnek, Vašíček a Marek: Jejich ostatky vystaví na Staromáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Rachůnek, Vašíček a Marek: Jejich ostatky vystaví na Staromáku!

Ostatky tří zemřelých hokejistů budou vystavené na Staroměstském náměstí.
Ostatky tří zemřelých hokejistů budou vystavené na Staroměstském náměstí. (Profimedia.cz, life news)

Český svaz ledního hokeje hodlá uctít památku hráčů Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka, kteří zahynuli ve středu při leteckém neštěstí v ruské Jaroslavli, oficiální pietní akcí na Staroměstském náměstí. Chtějí tam vystavit jejich ostatky.

Pietní akce se záměrně uskuteční na místě, kde se česká hokejová reprezentace několikrát v minulosti dělila o radost s fanoušky ze svých největších úspěchů. Uskutečnit by se měla bezprostředně poté, co budou těla hokejistů přepravena do České republiky. „Učinili jsme tak po konzultaci s rodinami kluků. S akcí souhlasí,“ řekl na mimořádné tiskové konferenci svazový šéf Král.

Zároveň z užívání v reprezentaci budou provždy vyřazena čísla dresů 4 (Rachůnek), 15 (Marek) a 63 (Vašíček). Vedle uctění památky v rámci příštích Českých hokejových her, jež budou organizovány in memoriam Jana Marka, Josefa Vašíčka a Karla Rachůnka, zvažují představitelé svazu i další ocenění. „V úvahu určitě připadá zařazení do Síně slávy. Tihle kluci by tam patřili i bez události, která se stala,“ prohlásil Král.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.