Hokejisté Rachůnek, Marek a Vašíček: Jsou mrtví! Spadlo s nimi letadlo cestou na zápas | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Hokejisté Rachůnek, Marek a Vašíček: Jsou mrtví! Spadlo s nimi letadlo cestou na zápas

V troskách letadla zemřeli Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček
V troskách letadla zemřeli Karel Rachůnek, Jan Marek a Josef Vašíček (Profimedia.cz, life news)

VIDEO S hokejisty Lokomotivu Jaroslavl se dnes zřítil letoun Jak-42. Podle ruského tisku jsou mrtví také tři čeští hokejisté - Karel Rachůnek (†32), Jan Marek (†31) a Josef Vašíček (†30), kteří za tým hráli. Takhle na ně budeme vzpomínat.

Na palubě byli podle ruských zdrojů většinou členové základní sestavy týmu včetně českých hokejistů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Všechna tři jména se také objevila na listině zemřelých, která je vyvěšená na ruském serveru izvestia.ru.

Letoun havaroval po startu z letiště Tunošna u Jaroslavle asi 200 kilometrů severovýchodně od Moskvy. Podle agentury Interfax se letadlo naklonilo na levou stranu, spadlo asi 500 metrů od ranveje a rozlomilo se na dva kusy. Podle očitých svědků z letounů zbyla "hromada ohořelého železa".

Charterový letoun mířil k zápasu KHL do běloruského Minsku.

Kdo všechno na palubě zahynul:

Trenéři: Brad Mc Crimmon, Igor Koroljov, Alexandr Karpovcev, Nikolaj Krivonosov, Jorma Valtonen.

Obránci: Pavel Tarchanov, Karel Rachůnek, Robert Ditrich, Ruslan Salej, Karlis Skrastins, Michail Baladnin, Vitalij Anikejenko, Marat Kalimulin, Jurij Uričev.

Útočníci:
Alexandr Galimov, Daniil Sobčenko, Jan Marek, Ivan Tkačenko, Alexandr Vasjunov, Genadij Čurilov, Nikita Kljukin, Alexandr Kaljanin, Sergej Ostapčuk, Pavol Demitra, Josef Vašíček, Arťom Jarčuk, Alexandr Romanovskij, Andrej Kirjuchin.

Brankáři: Stefan Liv, Alexandr Vjuchin.

a posádka.

Připoměňte si nejslavnější okamžiky zesnulých hokejistů:


Nejslavnější gól Karla Rachůnka: pár vteřin před koncem semifinále MS 2010 se Švédskem byli češi prakticky vyřazení, když se puk dostal k obránci Rachůnkovi, který jej napálil do horního růžku a vynutil prodloužení zápasu. Komentátor Robert Záruba po téhle jeho dělovce zvolal památné: Rachna kachna, to to letělo!

Jan Marek:

Josef Vašíček



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.