Michal Havelka z Prostřena: Muž, nebo žena? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Michal Havelka z Prostřena: Muž, nebo žena?

Michal Havelka
Michal Havelka (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Tenhle osud by vydal na hollywoodský příběh! Michal Havelka (39) z Prahy v dětství zažil šikanu i sexuální zneužívání, ze všeho se ale dostal a plní si své sny! Mimo jiné je i jedinou mužskou profesionální fotomodelkou u nás. A nutno přiznat, že na uměleckých fotkách vypadá skutečně jako sexy žena.

Michala jste mohli vidět také v III. řadě pořadu Prostřeno na TV Prima, kde se svým kuchařským umem opepřeným roztodivnými převleky hravě zvítězil. Když se s ním setkáte, čiší z něj velká energie a životní radost. O svém složitém dětství mluví velmi nerad. Jeho rodiče se rozvedli, když mu bylo pouhých pět let. Nevlastní otec ho znásilňoval. Nakonec ho vychovávala milovaná babička. Jako kluk také zažil ve škole šikanu...

Teď už se ale do minulosti dívat nechce. Už rok žije se svým přítelem v registrovaném partnerství, mají dva pejsky z útulku. A každý den je pro Michala novou výzvou. Michal je totiž muž mnoha řemesel!

„Pracoval jsem jako číšník, kadeřník, prodavač. Dělám vlastní travesti show, kterou celou vymýšlím a šiju si své vlastní kostýmy. Momentálně se chystám na vystoupení v roli Ilony Csákové,“ usmívá se umělec, jehož představení ocenila i zpěvačka Helena Vondráčková, se kterou si zazpíval.

Michal je neobyčejný i tím, že se cítí být ženou i mužem. „Bez nalíčení jsem stoprocentní muž, když se namaluju a převléknu, je ze mě elegantní dáma. A tak pak fotím a pózují pro katalogy,“ vysvětluje své unikátní povolání a prozrazuje svůj velký sen.

„Chtěl bych si zkusit fotit s někým, jako je Robert Vano nebo Jan Saudek, jejichž práci velmi obdivuji,“ říká Michal, jehož plány do budoucna jsou nekonečné.

„Také o svém životním příběhu píši knihu, kterou bych rád vydal do konce roku. Je to pro mě ale nesmírně těžké. Chtěl bych, aby si lidé uvědomili, jak jsou děti zranitelné. A jak jim leccos může ublížit tak, že se z toho pak vzpamatovávají celý život,“ dodává Michal, který věří, že brzy najde nakladatele a jeho kniha se vydá do světa.



Autor:  lt

Přečtěte si
tyrkys
6. 9. 2011 • 22:53

To jste vystihnul. Ta hillarka je sprostá vždycky na všech diskuzích.

andy63
6. 9. 2011 • 18:10

že zrušili vojnu!!! Tohle individuum by tam zdechlo první den a rozhodně by to pro společnost nebyla škoda!!! Kdyby poctivě pracoval, neměl by na takový 3,14čoviny čas ani náladu!!!!

jiriforman
6. 9. 2011 • 15:23

Ne, že by mě transsexuálové a transvestiti byli sympatičtí, ale ty bys toho Freuda potřebovala taky, kreaturo.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.